Home / blog /

7 handige tips voor een fit paasontbijt

door: Jorn van Vrijaldenhoven

Hoe werkt het eigenlijk?

Hoe blijf je fit tijdens Pasen?

Pasen staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor lekker eten en gezelligheid. Maar laten we eerlijk zijn, al die chocolade-eieren en snoepgoed kunnen soms een beetje te veel worden. Dus als je op zoek bent naar manieren om een beetje gezonder te eten tijdens de paasdagen, dan ben je bij Bourgondisch Fit op de juiste plek! Hier zijn 7 tips voor een fit paasontbijt.

1. Begin met een glas water

Voordat je begint te eten, drink een glas water. Dit zal je lichaam hydrateren en ervoor zorgen dat je minder snel te veel gaat eten. Soms is dorst gemakkelijk te verwarren met honger, dus door gehydrateerd te blijven, kun je jezelf helpen om minder te eten.

2. Skip de chocoladehaas en ga voor eieren

Eieren zijn een geweldige bron van proteïne en zorgen daarom voor een lang verzadigd gevoel. En laten we eerlijk zijn, wat is Pasen zonder eieren? Kook ze, bak ze, roer ze of maak er een omelet van. De opties zijn eindeloos!

3. Ga voor havermout

Havermout is een geweldige bron van vezels en geeft je een langdurig vol gevoel. Probeer het te combineren met wat fruit, noten of honing om het wat zoeter en smakelijker te maken.

4. Groente als sidekick

Het is verleidelijk om je bord vol te laden met spek en pannenkoeken, maar laten we realistisch zijn: we hebben wat groen nodig in ons leven. Voeg wat groenten toe aan je paasontbijt om extra voedingsstoffen binnen te krijgen. Denk aan gegrilde asperges, cherrytomaatjes, spinazie of paprika.

5. Neem vers fruit

Verse vruchten zijn niet alleen lekker en kleurrijk, maar ook een fantastische bron van vitamines. Snijd wat fruit in kleine stukjes en serveer het als een fruitsalade voor een gezonde en lekkere toevoeging aan je ontbijt.

6. Kies voor volkorenbrood

Volkorenbrood is een gezondere keuze dan wit brood, want het bevat meer vezels en andere gunstige voedingsstoffen. Ook zal het langer zorgen voor een vol gevoel. Beleg het met gezonde toppings zoals humus, avocado, cottage cheese en tomaat.

7. Maak een wandeling

Na het paasontbijt is het verleidelijk om lekker op de bank te blijven hangen, maar je kunt ook actief blijven door bijvoorbeeld een wandeling te maken. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je krijgt frisse lucht, vitamine D van de zon en kunt even lekker genieten. Misschien kun je zelfs een mooie route uitstippelen en samen met je familie of vrienden gaan wandelen.

Dus door te kiezen voor gezonde opties, te smullen van eiwitten en vezels én actief te blijven met een wandeling, kun je genieten van al het lekkere eten tijdens het paasontbijt, zonder je schuldig te voelen. Fijne paasdagen!

Ontbijt ideeën nodig? Hier is mijn top 7 favoriete ontbijtrecepten:

  1. Powerful Protein Pancakes
  2. Broodpudding
  3. Wentelteefjes uit de airfryer
  4. Eiwitrijk bananenbrood
  5. Wraps van gebakken ei met vis, spinazie en cottage cheese
  6. Krachtige ontbijtkoek van havermout
  7. Wolkenbrood (cloud bread)