Home / blog /

8 makkelijke manieren om je gezondheid te verbeteren

door: Jorn van Vrijaldenhoven

Hoe werkt het eigenlijk?

Hoe kan je eenvoudig je gezondheid verbeteren?

Ben je klaar met het rondhangen als een luie kat (of kater) op een zondagmiddag? Dan is tijd je health game op te krikken zonder al te veel inspanning. Hier zijn 7 tips die je kunt volgen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

1. Veel water zuipen

Laten we eerlijk zijn, water is soms zo saai als de kleur grijs. Dus als je moeite hebt om de aanbevolen 8 glazen per dag te drinken, probeer dan eens wat fruit toe te voegen aan je water. Of als dat nog steeds niet werkt, maak er dan een drinkspel van, maar dan gezond.

2. Beweeg meer

Oké, ik weet dat dit klinkt als een moeilijke opgave. Maar bewegen kan ook leuk zijn! Ga lekker dansen in de club of speel met je hond in het park. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar beweegt. En als je echt geen tijd hebt om te sporten, probeer dan wat squats te doen terwijl je je tandenpoetst. Het kost slechts twee minuten!

3. Slaap als een koning

Slaap is belangrijk voor lichaam en geest. Het kan echter moeilijk zijn om voldoende slaap te krijgen als je een drukke levensstijl hebt. Probeer daarom een routine te creëren om jezelf te helpen ontspannen voordat je gaat slapen. Dim de lichten, lees een boek, of luister naar rustgevende muziek. Slaap lekker!

4. Relax

Stress kan het lichaam en de geest echt uitputten. Probeer daarom manieren te vinden om stress te verminderen. Dit kan van alles zijn, van meditatie tot het kijken van een grappige film. Zo lang het kalmerend werkt voor jou, dan is het goed. 

5. Eet gezond

Dit is misschien wel de belangrijkste tip op deze lijst. Probeer jezelf te voeden met gezond eten dat vol zit met voedingsstoffen en vitaminen. Dit betekent dat je moet proberen om suiker, bewerkte voedingsmiddelen en fastfood te vermijden. Maar af en toe zondigen mag best hoor.

6. Barst uit van het lachen

Lachen is het beste medicijn, toch? Probeer het daarom wat meer. Bekijk grappige video's op YouTube, kijk een komedie of speel een leuk spel met je vrienden. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar veel plezier hebt. Lachen verhoogt namelijk de aanmaak van verschillende gelukshormonen, die ervoor zorgen dat je een tevreden gevoel krijgt.

7. Take a break

Het leven kan druk zijn en soms hebben we gewoon een pauze nodig. Neem daarom de tijd om te ontspannen en iets te doen wat je leuk vindt. Of het nu gaat om het lezen van een boek, het nemen van een bad of het kijken van een film, neem de tijd om te ontspannen en te genieten van het leven. 

8. Geniet van het leven als een fitte bourgondiër

Benieuwd wat je kunt doen om te genieten van heerlijk eten en ook van je lijf? De bijbel voor een fitte bourgondiër vertelt je van A tot Z wat je kunt doen en helpt je op weg met 101 smaakvolle recepten. Klik hier en bestel tijdelijk zonder verzendkosten!