Wat is het probleem met crashdiëten?

Het probleem met crashdiëten zit in alles wat je niet mag hebben. Je verandert tijdens het dieet in een ‘die-eet-niet’, als het ware. Tot je streefgewicht is bereikt, ontzeg jij jezelf zo ongeveer alles wat je lekker vindt. 

Weg met droge kip, rijst en broccoli

Troosteloze maaltijden als kip met droge rijst en broccoli, waar je alles behalve gelukkig van wordt, is waar je leven zich mee vult. Het zijn prima maaltijden hoor, het mist alleen één ding: smaak! Het is juist daarom dat je zo verlangt naar alle heerlijkheid die je niet mag hebben. Je verandert in een soort opstandige puber, want alles wat niet mag wordt opeens een stuk interessanter. Het strenge voedingsregime beperkt je keuzevrijheid en als gevolg gaat de puber rebelleren. Je zal continue de strijd moeten aangaan met deze rebellerende tiener, en die strijd maakt het afvallen een stuk zwaarder. 

Waar gaat het mis bij crashdiëten?

Wanneer je de eindstreep hebt behaald, zonder de innerlijke puber zijn zin te hebben gegeven, mag je trots zijn op jezelf. Je hebt het dieet doorstaan en je streefgewicht behaald, hoog tijd dus om jezelf te belonen. De lekkernijen die je zo lang hebt moeten weerstaan, zullen waarschijnlijk de voorkeur krijgen boven een zak wortelen en dat is logisch ook. Dit is echter een cruciaal moment, waarop bijna alle diëten mislukken. Het ongezonde voedsel lokt je uit om terug te vallen in je slechte gewoontes. Eerst begint het onschuldig, waarbij de lekkernij nog de uitzondering op de regel is. Tot het moment dat de slechte gewoontes er ongemerkt weer insluipen. Voor je het in de gaten hebt ben je alweer terug bij af. Binnen één jaar zitten alle kilo’s er weer aan en is al je harde werken letterlijk door de plee gespoeld.

Describe your image for SEO
Wat je doel ook is, je zal het bereiken met Bourgondisch Fit

Wat je doel ook is, je zal het bereiken met Bourgondisch Fit

Of je nu wil afvallen, op gewicht wil blijven of zelfs wil aankomen, je kunt het allemaal bereiken met Bourgondisch Fit. Bereken eenvoudig jouw dagelijkse saldo met de calorie-calculator, die je kunt aanpassen aan jouw specifieke doel. Houd je simpelweg aan het saldo en je zult gegarandeerd jouw doel bereiken. Zo simpel kan het zijn! Om het nóg makkelijker te maken geven alle recepten van Bourgondisch Fit een overzicht aan calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. Zo weet je precies wat je ermee binnenkrijgt en hoeveel saldo je nog over hebt na die heerlijke versnapering.

Bereken jouw saldo