

Albondigas: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
20
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 74 calorieën per portie
3,1 gr koolhydraten
5,7 gr eiwitten
4,3 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je Spaanse gehaktballetjes met mager gehakt?
Mager rundergehakt is logischerwijs een gezondere keuze dan normaal rundergehakt. Het bevat namelijk minder vet en daarmee valt het eerder onder de noemer 'bourgondisch fit'. Deze albondigas zijn heerlijk om te maken voor een avondje genieten van Spaanse tapas. Que aproveche, ofwel eet smakelijk in het Spaans!
Bereidingswijze
Stap 1
Meng in de beslagkom het rundergehakt met het ei, 1 teen geperste knoflook, peper, zout, oregano, paprikapoeder en de helft van de fijngehakte peterselie. Verkruimel als laatst de beschuitjes uit boven het mengsel.
Stap 2
Kneed het geheel goed door elkaar en draai er tussen je handen 20 kleine balletjes van.
Stap 3
Zet de braadpan op het vuur met een scheut olijfolie. Braad de balletjes aan en draai het vuur vervolgens lager. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Stap 4
Zet in de tussentijd de sauspan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de versnipperde rode ui aan.
Stap 5
Voeg na ongeveer 1 minuut ook de fijngesneden rode peper en de overgebleven uitgeperste teen knoflook toe.
Stap 6
Voeg na ongeveer 2 minuten de gezeefde tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en de overgebleven peterselie.
Stap 7
Laat de tomatensaus even doorpruttelen en voeg vervolgens bij de gehaktballetjes.
Tip! Heb je de tijd? Laat de tomatensaus dan lekker een paar uurtjes pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. Zo krijgt de saus een diepere en verfijndere smaak.
Stap 8
Geniet ervan!
Tip! Lekker om te serveren met een frisse salade, patatas bravas van zoete aardappel en een klodder kwaioli.