Frisse aardappelsalade met doperwten en bieslook
Home / Recepten / Bijgerechten / Frisse aardappelsalade met doperwten en bieslook
Frisse aardappelsalade met doperwten en bieslook

Frisse aardappelsalade met doperwten en bieslook

Bijgerechten
Vegetarisch

4

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 164 calorieën per portie

21,5 gr koolhydraten

7,8 gr eiwitten

5,5 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 500 gr vastkokende aardappelen
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 2 trostomaten
- 100 gr augurk
- 10 gr verse bieslook
- verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 5 el Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 tl mosterd
- 1 tl chilipoeder
- Zout & peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Diepe kookpan
- Vergiet
- Steelpannetje
- Koksmes
- Snijplank
- Vershoudfolie
- Saladekom
- Knoflookpers

Hoe maak je een aardappelsalade zonder mayonaise?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig: vervang de mayonaise simpelweg door Griekse yoghurt. Dit is een uitstekend alternatief dat een stuk minder vet is en bovendien lekker fris. Je kunt Griekse yoghurt eenvoudig op smaak brengen. Dat proef je terug in deze heerlijke frisse aardappelsalade die je zonder schuldgevoel kunt serveren bij de barbecue.

Tip! Probeer ook eens deze zomerse garnalenburger

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

Stap 2

Kook de aardappelen in ruim water in ca. 15 minuten gaar. Kook eveneens de eieren in 8 minuten hard in het steelpannetje en de doperwten gaar in 5 minuten.

Stap 3

Giet alles af en spoel af met koud water. Laat de eieren afkoelen in het koude water en laat de aardappelen en doperwten uitlekken.

Stap 4

Snij de bieslook en de basilicum fijn. Snij de augurk en de tomaat in blokjes. Pers de teentjes knoflook uit. Pel de eieren en snij fijn.

Stap 5

Meng de Griekse yoghurt in de saladekom met de mosterd, een scheutje augurkensap, een theelepel chilipoeder en de gesneden ingrediënten. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 6

Voeg de afgekoelde aardappelen en doperwten toe en roer de ingrediënten gelijkmatig door de salade.

Stap 7

Dek de aardappelsalade af met vershoudfolie en laat deze tot serveren koud worden in de koelkast.

Stap 8

Geniet ervan!