

Frisse aardappelsalade met doperwten en bieslook
4
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 164 calorieën per portie
21,5 gr koolhydraten
7,8 gr eiwitten
5,5 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een aardappelsalade zonder mayonaise?
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig: vervang de mayonaise simpelweg door Griekse yoghurt. Dit is een uitstekend alternatief dat een stuk minder vet is en bovendien lekker fris. Je kunt Griekse yoghurt eenvoudig op smaak brengen. Dat proef je terug in deze heerlijke frisse aardappelsalade die je zonder schuldgevoel kunt serveren bij de barbecue.
Tip! Probeer ook eens deze zomerse garnalenburger
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Stap 2
Kook de aardappelen in ruim water in ca. 15 minuten gaar. Kook eveneens de eieren in 8 minuten hard in het steelpannetje en de doperwten gaar in 5 minuten.
Stap 3
Giet alles af en spoel af met koud water. Laat de eieren afkoelen in het koude water en laat de aardappelen en doperwten uitlekken.
Stap 4
Snij de bieslook en de basilicum fijn. Snij de augurk en de tomaat in blokjes. Pers de teentjes knoflook uit. Pel de eieren en snij fijn.
Stap 5
Meng de Griekse yoghurt in de saladekom met de mosterd, een scheutje augurkensap, een theelepel chilipoeder en de gesneden ingrediënten. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 6
Voeg de afgekoelde aardappelen en doperwten toe en roer de ingrediënten gelijkmatig door de salade.
Stap 7
Dek de aardappelsalade af met vershoudfolie en laat deze tot serveren koud worden in de koelkast.
Stap 8
Geniet ervan!