Gepofte zoete aardappel met verse Italiaanse kruiden
Home / Recepten / Bijgerechten / Gepofte zoete aardappel met verse Italiaanse kruiden
Gepofte zoete aardappel met verse Italiaanse kruiden

Gepofte zoete aardappel met verse Italiaanse kruiden

Bijgerechten
Vegan

4

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

60 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 138 calorieën per portie

28 gr koolhydraten

2,8 gr eiwitten

0,5 gr vetten

Ingrediënten

- 4 zoete aardappelen (ca. 175 gram per stuk)
- 12 teentjes knoflook
- 20 gr verse Italiaanse kruiden
- Zout & peper

Benodigdheden

- Aluminiumfolie
- Oven
- Ovenschaal

Hoe maak je gepofte zoete aardappel zonder het gebruik van olie?

Jij kunt deze zomer gewoon een heerlijke gepofte aardappel bij de barbecue serveren zonder ook maar een druppel olie te gebruiken (behalve misschien zonnebrand dan). Deze zoete aardappel smeer je namelijk in met een heerlijke crème van gepofte teentjes knoflook en gaat met wat verse Italiaanse kruiden de oven in. Niet bourgondisch vet, wel Bourgondisch Fit!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Leg de teentjes knoflook in de schil in de ovenschaal en pof ze in ca. 20 minuten zacht.

Stap 3

Was in de tussentijd de zoete aardappelen grondig af onder de kraan en prik ze rondom in met een vork.

Stap 4

Leg voor iedere zoete aardappel een vierkant stukje aluminiumfolie klaar op het aanrecht en leg de zoete aardappels er bovenop.

Stap 5

Verdeel de verse Italiaanse kruidenmix over de pakketjes.

Stap 6

Knijp de teentjes knoflook uit en meng de creme in een bakje met een theelepeltje water tot een egale crème.

Stap 7

Besmeer de zoete aardappel met de creme en breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Vouw de pakketjes dicht met een opstaande rand naar boven, leg ze in de ovenschaal en pof de zoete aardappel 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 9

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met een sausje van Griekse yoghurt (10% vet), knoflook, koriander en wat zout en peper.