Knoflook-koriander naanbrood
Home / Recepten / Bijgerechten / Knoflook-koriander naanbrood
Knoflook-koriander naanbrood

Knoflook-koriander naanbrood

Bijgerechten
Vegetarisch

6

Portie(s)

65 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Grillpan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 148 calorieën per portie

31,2 gr koolhydraten

4,9 gr eiwitten

0,7 gr vetten

Ingrediënten

- 250 gr bloem (plus een beetje extra om te bestuiven)
- 7 gr bakpoeder
- 40 ml magere yoghurt
- 10 gr verse koriander
- 2 tenen knoflook
- 1 tl zout
- 125 ml water

Benodigdheden

- Grillpan
- Beslagkom
- Theedoek
- Zeef
- Deegroller

Hoe maak je naanbrood zonder boter of olie?

Naanbrood is een heerlijk bijgerecht dat je kunt eten bij allerlei gerechten. Dip het bijvoorbeeld in een lekkere curry, deze dahl of wat dacht je van deze raïta. Het mooie van dit naanbrood is dat er geen olie of boter aan te pas komt en dat is goed terug te zien aan het lage vetgehalte: slechts 0,7 gram vet per portie. Genieten zonder schuldgevoel, dat is Bourgondisch Fit!

Bereidingswijze

Stap 1

Zeef de bloem boven de beslagkom.

Stap 2

Voeg de yoghurt, het bakpoeder en het zout toe en meng door elkaar.

Stap 3

Meng telkens een klein deel van het water door het beslag en kneed het geheel tot een elastisch deeg.

Let op! Voeg geen extra water of bloem toe, maar blijf kneden. Het krijgt vanzelf de gewenste structuur.

Stap 4

Leg de theedoek over de beslagkom en laat het deeg ca. 1 uur afgedekt rusten.

Stap 5

Snijd de koriander fijn, pers de knoflook uit en kneed dit door het deeg.

Stap 6

Verdeel het deeg in zes gelijke stukken.

Stap 7

Bestuif een werkblad met wat bloem en rol de naans met de deegroller uit tot langwerpige broden.

Stap 8

Zet de grillpan zonder olie of boter op het vuur en laat deze heet worden.

Stap 9

Bak de naanbroden in de grillpan aan beide kanten goudbruin en krokant.

Stap 10

Geniet ervan!