

Krokante kip in jasje van havermout
1
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
25 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Thuiskok
Moeilijkheid
Dit recept is
Hoog in eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 375 calorieën per portie
21,9 gr koolhydraten
55,8 gr eiwitten
6,6 gr vetten
Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezond alternatief voor gefrituurde kip?
Een lekker sappig en krokant kippetje is natuurlijk enorm lekker, maar helaas niet altijd even gezond. Dit recept van krokante kip in een jasje van havermout is een perfect alternatief met weinig vet en en een goede hoeveelheid eiwitten. Perfect voor na het sporten dus!
Tip: lekker in een volkoren wrap met wat ijsbergsla, maïskorrels, kidneybonen, rode ui en een sausje van magere kwark met chilisaus!
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Snijd de kipfilet in de lengte in 4 of vier haasjes per kipfilet en kruid deze met zout, peper, chilipoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en oregano.
Stap 4
In een van de borden splits je het ei en daar doe je het eiwit in. Klop het eiwit even op met de garde. Doe de havermout in het andere bord.
Stap 5
Haal de kipfilethaasjes achtereenvolgens eerst door het eiwit en daarna door de havermout, tot de havermout het hele haasje bedekt.
Stap 6
Leg de kipfilet op de bakplaat en bak in ca. 25 minuten gaar in de oven tot de kipfilets mooi goudbruin en krokant zijn.
Stap 7
Beleg een wrap met de bovengenoemde ingrediënten, of eet de kip als heerlijke snack voor bij de borrel.
Stap 8
Geniet ervan!