Pastinaakfriet uit de oven
Home / Recepten / Bijgerechten / Pastinaakfriet uit de oven
Pastinaakfriet uit de oven

Pastinaakfriet uit de oven

Bijgerechten
Vegan

2

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 129 calorieën per portie

16,4 gr koolhydraten

2,1 gr eiwitten

6,6 gr vetten

Ingrediënten

- 250 gr pastinaak
- 10 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Een snufje rozemarijn
- Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

- Oven
- Snijplank
- Koksmes
- Bakpapier
- Dunschiller
- Bakpapier
- Keukenpapier

Hoe maak je pastinaakfriet?

Pastinaak is een enorm gezonde en veelzijdige groente. Zo bevat pastinaak onder andere kalium, magnesium, ijzer, vitamine C en ook nog eens een hoog gehalte aan vezels en eiwitten. Het hoge gehalte aan kalium draagt zelfs bij aan het verlagen van de bloeddruk. Het allermooiste is dat je er nog friet van kunt maken ook. Deze pastinaakfrieten uit de oven zijn makkelijk te bereiden, enorm voedzaam en ook nog eens heel lekker. Dat is Bourgondisch Fit!

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Snijd de boven- en onderkant weg en schil de pastinaak rondom met de dunschiller.

Stap 3

Halveer de pastinaken en snijd ze vervolgens in frieten van ca. 1,5 cm dik.

Stap 4

Spoel de frietjes af onder koud water en laat ze ca. 5 minuten weken.

Stap 5

Giet de frietjes af en dep ze droog met keukenpapier.

Stap 6

Meng de frietjes met de olijfolie, uitgeperste knoflook, zout, peper en rozemarijn.

Stap 7

Verspreid de frietjes over de bakplaat en bak ze in ca. 20-25 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 8

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met een sausje van Griekse yoghurt, wat citroenrasp, zout, peper, knoflook en een beeje dille.