

Pastinaakfriet uit de oven
2
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 129 calorieën per portie
16,4 gr koolhydraten
2,1 gr eiwitten
6,6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je pastinaakfriet?
Pastinaak is een enorm gezonde en veelzijdige groente. Zo bevat pastinaak onder andere kalium, magnesium, ijzer, vitamine C en ook nog eens een hoog gehalte aan vezels en eiwitten. Het hoge gehalte aan kalium draagt zelfs bij aan het verlagen van de bloeddruk. Het allermooiste is dat je er nog friet van kunt maken ook. Deze pastinaakfrieten uit de oven zijn makkelijk te bereiden, enorm voedzaam en ook nog eens heel lekker. Dat is Bourgondisch Fit!
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Snijd de boven- en onderkant weg en schil de pastinaak rondom met de dunschiller.
Stap 3
Halveer de pastinaken en snijd ze vervolgens in frieten van ca. 1,5 cm dik.
Stap 4
Spoel de frietjes af onder koud water en laat ze ca. 5 minuten weken.
Stap 5
Giet de frietjes af en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 6
Meng de frietjes met de olijfolie, uitgeperste knoflook, zout, peper en rozemarijn.
Stap 7
Verspreid de frietjes over de bakplaat en bak ze in ca. 20-25 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
Stap 8
Geniet ervan!
Tip! Lekker om te serveren met een sausje van Griekse yoghurt, wat citroenrasp, zout, peper, knoflook en een beeje dille.