Pastinaakpuree
Home / Recepten / Bijgerechten / Pastinaakpuree
Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

Bijgerechten
Vegan

5

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 146 calorieën per portie

22,6 gr koolhydraten

4,1 gr eiwitten

2,2 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 1 kg pastinaak
- 1 steranijs
- 1 kruidnagel
- 1 blokje groentebouillon (vegan)
- Nootmuskaat
- Chilipoeder
- Zout & peper

Benodigdheden

- Diepe kookpan
- Pureestamper of staafmixer
- Dunschilmesje
- Vergiet

Hoe maak je pastinaakpuree?

In Nederland houden wij ervan om ons eten te prakken. Misschien prak je puree van de aardappelen op je bord of het is al gepureerd voordat het je bord bereikt. Toch wil je soms ook wel iets anders dan aardappelpuree. Deze pastinaakpuree is in dat geval een uitstekend alternatief en biedt daarbij de nodige gezondheidsvoordelen. Zo bevat pastinaak onder andere kalium, magnesium, ijzer, vitamine C en ook nog eens een hoog gehalte aan vezels en eiwitten. Bovendien bevat een portie nog geen 150 calorieën en zo zit je niet in de puree met je calorieportemonnee

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de pastinaak met het dunschilmesje en snij de boven- en onderkanten weg.

Stap 2

Kook de pastinaak in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar in de pan. De kruidnagel, de steranijs en het bouillonblokje kook je mee in de pan.

Stap 3

Vang een kopje kookvocht op, giet de pastinaak af en laat deze goed uitlekken in het vergiet. 

Stap 4

Stamp de pastinaak tot puree in de pan en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en chilipeper.

Let op! Als de pastinaakpuree te droog is kun je een scheutje van het kookvocht toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken. 

Stap 5

Geniet ervan!