Patatas bravas uit de airfryer
Home / Recepten / Bijgerechten / Patatas bravas uit de airfryer
Patatas bravas uit de airfryer

Patatas bravas uit de airfryer

Bijgerechten
Vegetarisch

4

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

25 minuten

Bereidingstijd

Airfryer

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 130 calorieën per portie

26,4 gr koolhydraten

2 gr eiwitten

2,7 gr vetten

Ingrediënten

- 500 gr aardappel (vastkokend) of zoete aardappel
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- Gerookte paprikapoeder
- Peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)

Benodigdheden

- Airfryer
- Diepe pan
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers

Hoe maak je patatas bravas van zoete aardappel?

Patatas bravas is een gerechtje dat eigenlijk niet kan ontbreken wanneer je een avondje tapas op de planning hebt staan. Deze patatas bravas van zoete aardappel zijn een uitstekende bourgondisch fitte keuze. Ze bevatten maar 130 calorieën per portie, waarvan slechts 2,7 gram vet. 

Tip! Lekker om te serveren met een frisse salade, albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus) en een klodder huisgemaakte kwaioli.

Bereidingswijze

Stap 1

Vul de diepe pan met ruim water en leg daar de zoete aardappel met schil in. 

Stap 2

Zet het vuur aan en laat dit ca. 10 minuten op staan. Kook de aardappel niet helemaal gaar, zodat je er vervolgens mooie blokjes van kunt snijden die niet uit elkaar vallen.

Stap 3

Hak in de tussentijd de rozemarijn fijn, pers de knoflook uit en verwarm de airfryer voor op 200 graden.

Stap 4

Meng de blokjes aardappel met de rozemarijn, de knoflook, een flinke snuf gerookte paprikapoeder en zout en peper naar smaak.

Stap 5

Bak de patatas bravas 25 minuten in de airfryer en schud ze tussendoor een aantal keer om.

Stap 6

Geniet ervan!