Pittige koolsalade met appel en rozijnen
Home / Recepten / Bijgerechten / Pittige koolsalade met appel en rozijnen
Pittige koolsalade met appel en rozijnen

Pittige koolsalade met appel en rozijnen

Bijgerechten
Vegetarisch

6

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

0 minuten

Bereidingstijd

Snijden & mengen

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 83 calorieën per portie

13,1 gr koolhydraten

2,8 gr eiwitten

1,3 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 300 gr rauwe rode kool
- 100 gr wortel (voorverpakt 'julienne' gesneden)
- 100 gr ijsbergsla
- 1 appel (Jonagold of Elstar)
- 30 gr rozijnen
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- 2 trostomaten
- 50 gr jalapeños
- 100 gr augurk
- 2 el Griekse yoghurt (10% vet)
- 2 el worcestersaus
- 1 el mosterd
- 1 el augurkensap
- 1 tl chilivlokken
- 1 teentje knoflook
- Zout & peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Saladekom
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers

Hoe maak je een lekkere salade van rode kool?

Rode kool is een stuk veelzijdiger dan je misschien zou denken. Je kunt het natuurlijk in de winter eten naast je aardappelpuree met warme appeltjes, maar ook in de zomer komt deze groente erg goed tot zijn recht. Wanneer je 'm rauw eet, kun je rode kool bijvoorbeeld erg goed verwerken in een salade. Deze pittige koolsalade met appel en rozijnen is daar het perfecte voorbeeld van. Je kunt 'm uitstekend eten als bijgerecht voor bij de barbecue en zelfs serveren op een hamburgerbroodje met deze heerlijke zomerse garnalenburger.

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui, snij de jalapeños fijn, snij de rode kool naar eigen wens julienne of brunoise (in slierten of in blokjes), snij de komkommer, de tomaat en de augurk in blokjes en verwijder het klokhuis van de appel en snij deze eveneens in blokjes.

Stap 2

Meng in de saladekom de gesneden groenten met de ijsbergsla, de rozijnen, de voorgesneden wortel en de chilivlokken.

Stap 3

Maak de dressing door de Griekse yoghurt in een bakje te mengen met de uitgeperste teen knoflook, de worcestersaus, de mosterd, het augurkensap en wat zout & peper.

Stap 4

Meng de dressing door de salade of serveer deze met een paar druppeltjes op het bord.

TIp! Wanneer je de dressing apart houdt, blijft de salade langer goed.

Stap 5

Geniet ervan!