

Pittige koolsalade met appel en rozijnen
6
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
0 minuten
Bereidingstijd
Snijden & mengen
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 83 calorieën per portie
13,1 gr koolhydraten
2,8 gr eiwitten
1,3 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een lekkere salade van rode kool?
Rode kool is een stuk veelzijdiger dan je misschien zou denken. Je kunt het natuurlijk in de winter eten naast je aardappelpuree met warme appeltjes, maar ook in de zomer komt deze groente erg goed tot zijn recht. Wanneer je 'm rauw eet, kun je rode kool bijvoorbeeld erg goed verwerken in een salade. Deze pittige koolsalade met appel en rozijnen is daar het perfecte voorbeeld van. Je kunt 'm uitstekend eten als bijgerecht voor bij de barbecue en zelfs serveren op een hamburgerbroodje met deze heerlijke zomerse garnalenburger.
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui, snij de jalapeños fijn, snij de rode kool naar eigen wens julienne of brunoise (in slierten of in blokjes), snij de komkommer, de tomaat en de augurk in blokjes en verwijder het klokhuis van de appel en snij deze eveneens in blokjes.
Stap 2
Meng in de saladekom de gesneden groenten met de ijsbergsla, de rozijnen, de voorgesneden wortel en de chilivlokken.
Stap 3
Maak de dressing door de Griekse yoghurt in een bakje te mengen met de uitgeperste teen knoflook, de worcestersaus, de mosterd, het augurkensap en wat zout & peper.
Stap 4
Meng de dressing door de salade of serveer deze met een paar druppeltjes op het bord.
TIp! Wanneer je de dressing apart houdt, blijft de salade langer goed.
Stap 5
Geniet ervan!