

Wolkenbrood (cloud bread)
12
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
12 minuten
Bereidingstijd
Oven en mixer
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 28 calorieën per portie
0,6 gr koolhydraten
2,7 gr eiwitten
1,6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je luchtig wolkenbrood?
Wolkenbrood is, zoals de naam al doet vermoeden, een lekker luchtig broodje. Het wordt namelijk gemaakt van opgeklopt ei, hüttenkäse en wat bakpoeder. Hierdoor bevat het weinig calorieën, amper koolhydraten, maar wel 2,7 gram eiwit per stuk. Op zichzelf heeft dit brood geen heel uitgesproken smaak en dat maakt het juist zo geschikt om met van alles te beleggen.
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2
Scheid de eieren. Doe het eiwit in de beslagkom en het eigeel in een apart bakje.
Stap 3
Voeg de hüttenkäse toe aan het eigeel en klop dit stevig door elkaar met de garde. Maak de garde vervolgens goed schoon en vetvrij (doe dit eventueel met wat citroensap).
Stap 4
Voeg het bakpoeder toe aan het eiwit en klop de eieren stijf tot er pieken in achterblijven.
Stap 5
Spatel nu heel voorzichtig het eigeelmengsel door het opgeklopte eiwit en zorg ervoor dat het goed luchtig blijft.
Let op! Deze stap is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je liever te weinig roert dan te veel, want anders zakt het geheel in en kun je weer opnieuw beginnen.
Stap 6
Verdeel het beslag over de bakplaat in de vorm van kleine ronde broodjes.
Stap 7
Bak de broodjes in ca. 10-15 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.
Stap 8
Laat de broodjes even afkoelen op de bakplaat.
Stap 9
Geniet ervan!