Borrelnootjes van kikkererwten
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Borrelnootjes van kikkererwten
Borrelnootjes van kikkererwten

Borrelnootjes van kikkererwten

Borrel & barbecue
Vegan

2

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Een gezond alternatief

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 219 calorieën per portie

19,5 gr koolhydraten

8,5 gr eiwitten

9,7 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 1 Blikje kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
- 1 el Olijfolie
- Paprikapoeder
- Uienpoeder
- Knoflookpoeder
- Kurkuma
- Komijnpoeder
- Cayennepeper
- Gemberpoeder
- Zout

Benodigdheden

- Koekenpan
- Keukenpapier
- Kommetje
- Bord
- Lepel

Hoe maak je een gezond alternatief voor borrelnootjes?

Wanneer ik een zak borrelnootjes opentrek dan gaat 'ie op ook, geloof me. Alleen baal ik daar achteraf nog wel eens van, gezien ik het de uitgave in mijn calorieportemonnee niet altijd waard vind. Deze borrelnootjes van kikkererwten bevatten veel gezonde voedingsstoffen en zijn ook nog eens minder vet. Daarbij bevatten ze maar 219 calorieën per portie en met deze mix van specerijen zijn ze om je vingers bij af te likken (letterlijk). Het mooie van dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met de specerijen die jij het lekkerst vindt, dus experimenteer vooral!

Bereidingswijze

Stap 1

Open het blikje kikkererwten en laat ze even uitlekken.

Stap 2

Leg de kikkererwten vervolgens op een stuk keukenpapier en dep ze droog met een ander stukje keukenpapier.

Stap 3

Doe de kikkererwten in het kommetje. Voeg de specerijen toe en een eetlepel olijfolie en roer het geheel door elkaar tot alle kikkererwten zijn bedekt met een laagje specerijen.

Stap 4

Zet de koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden.

Stap 5

Voeg vervolgens de kikkererwten toe aan de pan en rooster ze ca. 5 minuten op hoog vuur.

Stap 6

Draai het vuur lager en bak de kikkererwten nog ca. 10 minuten tot ze lekker krokant zijn.

Stap 7

Geniet ervan! 

Tip! Eet de borrelnootjes wanneer ze nog lekker warm, vers en knapperig zijn. Hoe langer je ze bewaart, des te zachter ze worden helaas.