Garnalenspiesjes van de barbecue
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Garnalenspiesjes van de barbecue
Garnalenspiesjes van de barbecue

Garnalenspiesjes van de barbecue

Borrel & barbecue
Carnivoor

10

Portie(s)

60 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Barbecue of grillpan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 49 calorieën per portie

1,6 gr koolhydraten

5,8 gr eiwitten

2,1 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 300 gr garnalen
- 5 teentjes knoflook
- 1 el honing
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 limoen
- 5 gr verse koriander
- 1/2 tl chilipoeder
- Zout (een snufje)

Benodigdheden

- Knoflookpers
- Grote kom
- 10 barbecuespiezen
- Aluminiumfolie

Hoe maak je lekkere garnalenspiesjes van de barbecue?

Barbecueën hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Door de vette sauzen achterwege te laten en te kiezen voor de juiste alternatieven kun je heerlijk genieten van dit grillfestijn in de zon. Neem bijvoorbeeld deze smaakvolle garnalenspiesjes met koriander, honing en knoflook. De marinade is van zichzelf al zo smaakvol dat je geen saus meer nodig hebt.

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de garnalen in de kom met de marinade van de uitgeperste knoflook, het limoensap, de olijfolie, de chilipoeder, de honing en wat zout.

Stap 2

Zet de garnalen in de koelkast en laat tenminste een uur marineren.

Stap 3

Laat de barbecuespiezen weken in koud water en rijg de garnalen eraan.

Stap 4

Bak de spiezen op de barbecue op een stukje aluminiumfolie of in de grillpan zonder boter of olie.

Stap 5

Geniet ervan!

Tip! Probeer ook eens deze heerlijke zomerse garnalenburger.