

Garnalenspiesjes van de barbecue
10
Portie(s)
60 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Bereidingstijd
Barbecue of grillpan
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 49 calorieën per portie
1,6 gr koolhydraten
5,8 gr eiwitten
2,1 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je lekkere garnalenspiesjes van de barbecue?
Barbecueën hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Door de vette sauzen achterwege te laten en te kiezen voor de juiste alternatieven kun je heerlijk genieten van dit grillfestijn in de zon. Neem bijvoorbeeld deze smaakvolle garnalenspiesjes met koriander, honing en knoflook. De marinade is van zichzelf al zo smaakvol dat je geen saus meer nodig hebt.
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de garnalen in de kom met de marinade van de uitgeperste knoflook, het limoensap, de olijfolie, de chilipoeder, de honing en wat zout.
Stap 2
Zet de garnalen in de koelkast en laat tenminste een uur marineren.
Stap 3
Laat de barbecuespiezen weken in koud water en rijg de garnalen eraan.
Stap 4
Bak de spiezen op de barbecue op een stukje aluminiumfolie of in de grillpan zonder boter of olie.