

Gevulde eieren
20
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
8 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 43 calorieën per portie
0,8 gr koolhydraten
3,5 gr eiwitten
2,9 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je gezonde gevulde eieren?
Een lekker gevuld eitje is zo'n onschuldige snack die snel aantikt in je calorieportemonnee. De vulling bestaat namelijk voor een groot deel uit mayonaise. In deze gevulde eieren wordt de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. Het bereiden is echt een eitje!
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de eieren hard in 8 minuten.
Stap 2
Snij in de tussentijd de augurken, de bieslook en de dille zo fijn mogelijk en pers de teen knoflook uit.
Stap 3
Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud water.
Stap 4
Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
Stap 5
Verwijder het eigeel uit de eieren en prak dit met de Griekse yoghurt en de mosterd in de beslagkom tot een geheel.
Stap 6
Voeg dan de bieslook, dille, knoflook en chilipoeder toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 7
Doe de inhoud van de beslagkom in de spuitzak en vul de eieren.
Stap 8
Garneer eventueel met wat overgebleven dille of bieslook.
Stap 9
Geniet ervan!