Gevulde eieren
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Gevulde eieren
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Borrel & barbecue
Vegetarisch

20

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

8 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 43 calorieën per portie

0,8 gr koolhydraten

3,5 gr eiwitten

2,9 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 10 eieren
- 2 augurken
- 2 el Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 el mosterd
- 10 gr verse bieslook
- 10 gr verse dille
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 teen knoflook
- Zout & peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Diepe kookpan
- Scherp koksmes
- Beslagkom
- Spuitzak met spuitmondje
- Knoflookpers

Hoe maak je gezonde gevulde eieren?

Een lekker gevuld eitje is zo'n onschuldige snack die snel aantikt in je calorieportemonnee. De vulling bestaat namelijk voor een groot deel uit mayonaise. In deze gevulde eieren wordt de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. Het bereiden is echt een eitje!

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de eieren hard in 8 minuten.

Stap 2

Snij in de tussentijd de augurken, de bieslook en de dille zo fijn mogelijk en pers de teen knoflook uit.

Stap 3

Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud water.

Stap 4

Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.

Stap 5

Verwijder het eigeel uit de eieren en prak dit met de Griekse yoghurt en de mosterd in de beslagkom tot een geheel.

Stap 6

Voeg dan de bieslook, dille, knoflook en chilipoeder toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 7

Doe de inhoud van de beslagkom in de spuitzak en vul de eieren.

Stap 8

Garneer eventueel met wat overgebleven dille of bieslook.

Stap 9

Geniet ervan!