

Gezonde chips uit de airfryer
4
Portie(s)
35 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
Airfryer of oven
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 119 calorieën per portie
17,6 gr koolhydraten
2 gr eiwitten
3,8 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je gezonde chips?
Wanneer ik een zak chips opentrek is de kans erg groot dat ik deze direct volledig leeg vreet. Deze zogenaamde 'bodemdrang' bij het eten van chips hebben veel mensen en dat is allesbehalve voordelig voor de calorieportemonnee. Gelukkig kun je zelf in een handomdraai deze gezonde chips uit de airfryer maken. Ze bevatten slechts 119 calorieën per 100 gram, ten opzichte van chips uit de supermarkt die al gauw ruim 500(!) calorieën per 100 gram bevatten. Daar kun je dus zonder schuldgevoel je schaaltje van leeg eten!
Let op! Heb je een allergie voor pinda's? Gebruik dan absoluut geen arachideolie, maar kies voor olijfolie of zonnebloemolie!
Bereidingswijze
Stap 1
Was de aardappelen grondig, zodat er geen viezigheid achterblijft op de schil.
Stap 2
Snijd de aardappelen met de mandoline in gelijke plakjes.
Tip! Heb je geen mandoline? Snijd de aardappelen dan gewoon met het mes in de hand in plakjes.
Stap 3
Doe de aardappelschijfjes in de diepe pan (of kom) en laat deze 30 minuten weken in koud water.
Stap 4
Giet de aardappelen af en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 5
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Tip! Heb je geen airfryer? Dan kun je ook gewoon de oven gebruiken en de schijfjes verdelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 6
Meng de schijfjes met de kruiden en arachideolie en hussel het geheel goed door, zodat alle schijfjes ermee bedekt zijn.
Tip! Je kunt eindeloos variëren met de kruiden, dus probeer vooral uit wat je zelf lekker vindt.
Stap 7
Bak de chips in ca 15-20 minuten goudbruin en krokant. Schud de chips tussendoor ongeveer iedere vijf minuten een keer om.
Stap 8
Laat de chips afkoelen alvorens deze te serveren.
Stap 9
Geniet ervan!