Gezonde chips uit de airfryer
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Gezonde chips uit de airfryer
Gezonde chips uit de airfryer

Gezonde chips uit de airfryer

Borrel & barbecue
Vegan

4

Portie(s)

35 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Airfryer of oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 119 calorieën per portie

17,6 gr koolhydraten

2 gr eiwitten

3,8 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 400 gr aardappelen (iets kruimig)
- 1 el arachideolie
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder

Benodigdheden

- Airfryer (of oven)
- Mandoline
- Diepe pan of kom
- Keukenpapier

Hoe maak je gezonde chips?

Wanneer ik een zak chips opentrek is de kans erg groot dat ik deze direct volledig leeg vreet. Deze zogenaamde 'bodemdrang' bij het eten van chips hebben veel mensen en dat is allesbehalve voordelig voor de calorieportemonnee. Gelukkig kun je zelf in een handomdraai deze gezonde chips uit de airfryer maken. Ze bevatten slechts 119 calorieën per 100 gram, ten opzichte van chips uit de supermarkt die al gauw ruim 500(!) calorieën per 100 gram bevatten. Daar kun je dus zonder schuldgevoel je schaaltje van leeg eten!

Let op! Heb je een allergie voor pinda's? Gebruik dan absoluut geen arachideolie, maar kies voor olijfolie of zonnebloemolie!

Bereidingswijze

Stap 1

Was de aardappelen grondig, zodat er geen viezigheid achterblijft op de schil.

Stap 2

Snijd de aardappelen met de mandoline in gelijke plakjes.

Tip! Heb je geen mandoline? Snijd de aardappelen dan gewoon met het mes in de hand in plakjes. 

Stap 3

Doe de aardappelschijfjes in de diepe pan (of kom) en laat deze 30 minuten weken in koud water.

Stap 4

Giet de aardappelen af en dep ze droog met keukenpapier.

Stap 5

Verwarm de airfryer voor op 180 graden.

Tip! Heb je geen airfryer? Dan kun je ook gewoon de oven gebruiken en de schijfjes verdelen over een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 6

Meng de schijfjes met de kruiden en arachideolie en hussel het geheel goed door, zodat alle schijfjes ermee bedekt zijn.

Tip! Je kunt eindeloos variëren met de kruiden, dus probeer vooral uit wat je zelf lekker vindt.

Stap 7

Bak de chips in ca 15-20 minuten goudbruin en krokant. Schud de chips tussendoor ongeveer iedere vijf minuten een keer om.

Stap 8

Laat de chips afkoelen alvorens deze te serveren.

Stap 9

Geniet ervan!