Huisgemaakte nacho's met guacamole
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Huisgemaakte nacho's met guacamole
Huisgemaakte nacho's met guacamole

Huisgemaakte nacho's met guacamole

Borrel & barbecue
Vegetarisch

8

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Gezonde vetten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 203 calorieën per portie

19,7 gr koolhydraten

8 gr eiwitten

10,3 gr vetten

Ingrediënten

- 4 volkoren tortilla's
- 100 gr geraspte kaas (30+)
- 1 el Griekse yoghurt (10% vet)
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 mooie rode trostomaat
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 10 gr verse koriander
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- Zout & peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Ovenschaal
- Oven
- Beslagkom
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers
- Bakplaat
- Bakpapier

Hoe maak je gezonde nacho's?

Voor een heerlijke schaal met nacho's en guacamole kun je mij 's nachts wakker maken. Toch moet je dit niet iedere avond doen want voor ik het weet ben ik zo rond als een skippybal. De gemiddelde tortillachips uit de supermarkt bevatten namelijk al gauw zo'n 150 calorieën per portie en daar moet dan nog kaas, guacamole en sour cream overheen. Dan zit je per portie al gauw op ruim 300 calorieën en bijna 20 gram vet. Deze heerlijke huisgemaakte nacho's met guacamole bevatten maar 203 calorieën per portie en slechts 10,3 gram vet, en die vetten zijn nog eens gezond ook!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snijd de tortilla wraps in kleine chipjes. Vierkant, rond of driehoekig, leef je uit!

Stap 3

Meng de tortilla chips in de beslagkom met het paprikapoeder en de cayennepeper. Hussel met je handen tot alle chips met een laagje kruiden bedekt zijn.

Stap 4

Verdeel de chips dan over de met bakpapier beklede bakplaat en bak de chips 10 minuten in de oven. Hussel de chips halverwege een keer om.

Stap 5

Maak in de tussentijd de guacamole in de beslagkom. Schil de avocado's en prak deze met een vork.

Stap 6

Snipper de sjalot, snij de peper en koriander fijn, snij de tomaat in kleine blokjes, pers het teentje knoflook uit en pers het sap uit de limoen.

Stap 7

Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Haal de chips uit de oven en laat de oven aan staan. 

Stap 9

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje chips, gevolgd door een laagje kaas. Herhaal dit twee tot drie keer en eindig met een laagje kaas.

Stap 10

Zet de ovenschaal voor ongeveer 5 minuten terug in de oven tot de kaas is gesmolten.

Let op! 30+ kaas heeft een andere structuur doordat het minder vet is en zal daardoor minder smelten dan je misschien gewend bent. Haal de chips daarom op tijd uit de oven en laat ze niet zwart worden.

Stap 11

Leg de nacho's op een mooie schaal en maak een kuiltje in het midden. Vul het kuiltje met de guacamole.

Stap 12

Maak de nacho's af met de Griekse yoghurt en garneer met wat gesneden koriander.

Stap 13

Geniet ervan!

Tip! Probeer ook eens in combinatie met deze heerlijke Mexicaanse tomatensalsa.