

Lente-loempia's uit de airfryer
8
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
8 minuten
Bereidingstijd
Airfryer
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 98 calorieën per portie
8,8 gr koolhydraten
2,6 gr eiwitten
6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je vegetarische loempia's uit de airfryer?
Als er één apparaat is dat het label Bourgondisch Fit verdient dan is het wel de airfryer. Je bespaart een hoop op onnodige (verzadigde) vetten doordat je frituurt in lucht in plaats van frituurvet. Zo kun je jezelf nog eens een vette snack voorschotelen die eigenlijk helemaal niet zo vet is. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke lente loempia's uit de airfryer. Enorm smaakvol en slechts 98 calorieën per stuk. Cheat meals, maar dan zonder te cheaten: dat is Bourgondisch Fit!
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de loempia vellen ontdooien.
Stap 2
Schil de avocado's, verwijder de pitten, snij in blokjes en voeg toe aan de beslagkom.
Stap 3
Snipper de rode ui, snij de lente-ui in ringen, snij de koriander fijn, pers het sap uit de limoen en snij de zongedroogde tomaat in kleine blokjes.
Stap 4
Meng de ingrediënten voor de vulling in de beslagkom en breng op smaak met de specerijen en erythritol.
Stap 5
Doe het eiwit in een kommetje en leg een loempiavel klaar om te vullen. Leg het vel neer in ruitvorm met een punt naar je toe.
Stap 6
Verdeel een randje vulling over het begin, vouw de punt er overheen en rol de loempia op tot de helft.
Stap 7
Vouw dan ook de buitenste punten naar binnen en rol de loempia verder op.
Stap 8
Besmeer het laatste puntje met het eiwit en vouw de loempia dicht. Herhaal dit proces met alle vellen en vulling.
Stap 9
Verwarm de airfryer voor op 180 graden en knip een stukje bakpapier op maat voor het mandje.
Stap 10
Bak de loempia's 10 minuten in de airfryer op 180 graden.
Stap 11
Laat de loempia's 5 minuten afkoelen.
Stap 12
Geniet ervan!
Tip! Lekker om te serveren met een sausje van Griekse yoghurt, een beetje chilisaus en wat versgesneden koriander.