

Piccolinis van courgette
24
Portie(s)
5 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 17 calorieën per portie
1,7 gr koolhydraten
1,3 gr eiwitten
0,5 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je gezonde piccolinis?
Piccolinis zijn eigenlijk een soort mini-pizza's en daarmee heel geschikt om te serveren als hapje bij de borrel. Het lastige is alleen dat ze zo klein zijn. Zo eet je er namelijk ongemerkt een flink aantal van op en dat tikt behoorlijk aan in de calorieportemonnee. Met deze gezonde piccolinis van courgette kun je er gerust wat meer nemen. Ze bevatten namelijk maar 17 calorieën per stuk. Bovendien is courgette rijk aan kalium (wat een gunstig effect heeft op de bloeddruk) en vitamine B1, B2, B6, B11 en C (die belangrijk zijn voor je stofwisseling en het immuunsysteem). Dat is Bourgondisch Fit borrelen!
Bereidingswijze
Stap 1
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Was de courgette en snij deze in plakjes van ca. 1 cm dik. Verdeel de plakjes over de bakplaat.
Stap 3
Maak de topping door de tomatenpuree in de beslagkom te mengen met de uitgeperste teen knoflook, de fijngesneden peper, de fijngesneden bieslook, 40 gram geraspte kaas, het citroensap en eventueel wat zout en peper naar smaak.
Stap 4
Verdeel het tomatenpuree-mengsel over de plakjes courgette met ongeveer een kleine theelepel per plakje.
Stap 5
Verdeel de overige 20 gram geraspte kaas over de plakjes courgette.
Stap 6
Bak de piccolinis 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Let op! De baktijd kan verschillen per oven. Kijk daarom tussendoor of de tomatepuree niet te veel aanbrandt.
Stap 7
Haal de bakplaat uit de oven en laat de piccolinis tenminste vijf minuten afkoelen alvorens deze te serveren.
Stap 8
Geniet ervan!