Piccolinis van courgette
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Piccolinis van courgette
Piccolinis van courgette

Piccolinis van courgette

Borrel & barbecue
Vegetarisch

24

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 17 calorieën per portie

1,7 gr koolhydraten

1,3 gr eiwitten

0,5 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 1 courgette
- 140 gr tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 60 gr belegen geraspte kaas (30+)
- 10 gr verse basilicum
- 2 el citroensap
- Zout & peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Bakplaat
- Bakpapier
- Knoflookpers
- Beslagkom

Hoe maak je gezonde piccolinis?

Piccolinis zijn eigenlijk een soort mini-pizza's en daarmee heel geschikt om te serveren als hapje bij de borrel. Het lastige is alleen dat ze zo klein zijn. Zo eet je er namelijk ongemerkt een flink aantal van op en dat tikt behoorlijk aan in de calorieportemonnee. Met deze gezonde piccolinis van courgette kun je er gerust wat meer nemen. Ze bevatten namelijk maar 17 calorieën per stuk. Bovendien is courgette rijk aan kalium (wat een gunstig effect heeft op de bloeddruk) en vitamine B1, B2, B6, B11 en C (die belangrijk zijn voor je stofwisseling en het immuunsysteem). Dat is Bourgondisch Fit borrelen!

Bereidingswijze

Stap 1

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Was de courgette en snij deze in plakjes van ca. 1 cm dik. Verdeel de plakjes over de bakplaat.

Stap 3

Maak de topping door de tomatenpuree in de beslagkom te mengen met de uitgeperste teen knoflook, de fijngesneden peper, de fijngesneden bieslook, 40 gram geraspte kaas, het citroensap en eventueel wat zout en peper naar smaak.

Stap 4

Verdeel het tomatenpuree-mengsel over de plakjes courgette met ongeveer een kleine theelepel per plakje.

Stap 5

Verdeel de overige 20 gram geraspte kaas over de plakjes courgette. 

Stap 6

Bak de piccolinis 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Let op! De baktijd kan verschillen per oven. Kijk daarom tussendoor of de tomatepuree niet te veel aanbrandt.

Stap 7

Haal de bakplaat uit de oven en laat de piccolinis tenminste vijf minuten afkoelen alvorens deze te serveren.

Stap 8

Geniet ervan!