

Spring rolls met garnalen een zeewier
10
Portie(s)
14 minuten
Voorbereiding
1 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 98 calorieën per portie
12,3 gr koolhydraten
4,8 gr eiwitten
3,4 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je lekkere spring rolls met garnalen?
Wanneer je 'spring rolls' vertaalt naar het Nederlands krijg je 'loempia's'. Toch zien wij dat in Nederland heel anders. Spring rolls worden (in onze definitie) namelijk gemaakt met rijstvellen in plaats van loempiavellen. Daardoor krijg je een heerlijk zachte roll in plaats van een krokante snack. Bovendien hoeft een spring roll niet te worden gefrituurd. Je kunt de rijstvellen simpelweg onderdompelen in water en oprollen met de vulling. Dat maakt het een stuk gezonder, maar minstens net zo lekker.
Tip! Probeer ook eens deze lente-loempia's uit de airfryer
Bereidingswijze
Stap 1
Begin met het maken van de vulling door de ingrediënten te snijden. Snipper de ui, snij de avocado in reepjes, snij de komkommer in reepjes (julienne), pers de teen knoflook uit en schil en rasp de gember.
Stap 2
Meng alle ingrediënten, behalve de komkommer en avocado, in de beslagkom. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 3
Vul de koekenpan met een laag heet water en zet het vuur aan op de lichtste stand.
Stap 4
Dompel een rijstvel ca. 5 seconden onder in de pan met water en leg neer op je werkblad om te vullen.
Let op! De rijstvellen hoeven nog niet helemaal zacht te zijn wanneer je ze uit het water haalt. Dit gebeurt vanzelf wanneer je ze oprolt.
Stap 5
Vul de spring rolls. Begin een stukje van de rand met een laagje komkommer en avocado, gevolgd door ongeveer een eetlepel vulling met drie garnalen bovenop.
Stap 6
Rol het rijstvel strak op om de vulling tot het midden van het vel en vouw dan ook de zijkanten naar binnen. Rol nu op tot het einde. Herhaal stap 5 en 6 met alle vellen en vulling.
Stap 7
Geniet ervan!
Tip! Lekker om te serveren met een beetje sojasaus (de minder zout-variant).