Zomerse garnalenburger
Home / Recepten / Borrel & barbecue / Zomerse garnalenburger
Zomerse garnalenburger

Zomerse garnalenburger

Borrel & barbecue
Carnivoor

4

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Barbecue of grillpan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 165 calorieën per portie

8,8 gr koolhydraten

24,6 gr eiwitten

4 gr vetten

Ingrediënten

- 450 gr grote gepelde garnalen (ontdooid)
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 2 steeltjes lente-ui
- 10 gr verse koriander
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl citroensap
- 1 tl chilivlokken
- Zout & peper

Benodigdheden

- Blender of staafmixer
- Vriezer
- Huishoudfolie
- Barbecue of grillpan
- Beslagkom

Hoe maak je een gezonde burger voor op de barbecue?

Als de eerste zonnestralen doorbreken, springen we in Nederland spontaan in onze korte broek achter de barbecue. Een lekker stokbroodje, knoflooksaus, een vette cheeseburger: het hoort er allemaal bij. Helaas maken juist deze dingen barbecueën erg ongezond. Gelukkig kun je ook bourgondisch fit barbecueën. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke garnalenburger. Ze bevatten slechts 165 calorieën per stuk, waarvan bijna 25 gram eiwitten. Begin je al te stralen, sunshine?

Bereidingswijze

Stap 1

Maal de ontdooide garnalen in de blender met de koriander, de teentjes knoflook en de lente-ui tot een grof gehakt.

Stap 2

Doe het garnalengehakt in de beslagkom en voeg hier het ei, het paneermeel, het citroensap, de chilivlokken en zout & peper aan toe.

Stap 3

Kneed het geheel goed door elkaar met je handen.

Let op! Voeg geen extra paneermeel toe. Het garnalengehakt mag best een beetje nat aanvoelen.

Stap 4

Leg vier stukjes huishoudfolie klaar en vorm hierop mooie ronde burgers.

Stap 5

Pak de burgers strak in en laat ze gedurende 15 minunten opstijven in de vriezer.

Stap 6

Bak de burgers zonder olie of boter in vijf minuten gaar op een hete barbecue of grill. Draai ze halverwege om.

Stap 7

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met deze pittige koolsalade met appel en rozijnen en een broodje naar keuze (liefst volkoren), of wat dacht je van deze gepofte zoete aardappel?