Gezonde kapsalon
Home / Recepten / Brakke Zondag / Gezonde kapsalon
Gezonde kapsalon

Gezonde kapsalon

Brakke Zondag
Carnivoor

3

Portie(s)

40 minuten

Voorbereiding

30 minuten

Bereidingstijd

Airfryer

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 644 calorieën per portie

42,3 gr koolhydraten

46,3 gr eiwitten

31,1 gr vetten

Ingrediënten

- 450 gr aardappelen (kruimig of iets kruimig)
- 1 el arachideolie
- 450 gr kippendijfilet
- 2 el shoarmakruiden
- 1 el olijfolie
- 75 gr geraspte kaas (30+)
- 200 gr Griekse yoghurt (10%)
- 1 el sambal badjak
- 10 gr verse bieslook
- 4 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 200 gr komkommer
- 100 gr ijsbergsla
- 100 gr augurk
- 50 gr jalapeños

Benodigheden

- Airfryer
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal of aluminium bakje
- Koksmes
- Snijplank
- Knoflookpers
- Keukenpapier
- Kom of diepe pan

Hoe maak je een gezonde kapsalon?

De kapsalon. Een gezellig plek om het over je vakantieplannen te hebben met de kappert, maar het is ook een welbekende caloriebom uit de snackbar. Een gemiddelde kapsalon bevat al gauw 1200 calorieën en bijna 80 gram vet per portie! Gelukkig heeft Bourgondisch Fit deze verantwoorde versie ontwikkeld met maar 644 calorieën per portie en ruim de helft minder vet. Geknipt voor een brakke zondag dus, deze kapsalon!

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd deze in platte frieten van ca. 1 cm dik.

Stap 2

Spoel de aardappelen af en laat ze ca. 30 minuten weken in koud water.

Stap 3

Snijd in de tussentijd de kippendijen in de lengte in dunne reepjes.

Stap 4

Marineer de kippendijen met de shoarmakruiden en een eetlepel olijfolie.

Stap 5

Maak in de tussentijd de sambal-knoflooksaus door de Griekse Yoghurt te mengen met de sambal, de fijngesneden bieslook en de uitgeperste teentjes knoflook.

Stap 6

Giet de frieten af en dep ze droog met keukenpapier.

Stap 7

Laat de frieten 10 minuten voorgaren in de airfryer op 120 graden.

Stap 8

Doe de frieten in een schone droge kom en meng dit met een eetlepel arachideolie totdat alle frieten ermee zijn bedekt.

Stap 9

Doe de frieten terug in de airfryer en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en krokant.

Stap 10

Bak in de tussentijd de kippendijreepjes in de koekenpan en snijd de ui, komkommer, tomaat en augurk.

Stap 11

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 12

Haal de frieten uit de airfryer, doe ze in de kom en bestrooi met zout.

Stap 13

Doe de frieten vervolgens in de ovenschaal of het aluminium bakje en bedek met de kippendijen en geraspte kaas.

Stap 14

Doe de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten in ca. 5 minuten.

Stap 15

Haal de ovenschaal uit de oven en maak de kapsalon af door deze te bedekken met ijsbergsla, de fijngesneden tomaat, komkommer, ui, augurk, jalapenopepers en als laatste de sambal knoflooksaus.

Stap 16

Geniet ervan!