Turkse Pizza's (volkoren)
Home / Recepten / Brakke Zondag / Turkse Pizza's (volkoren)
Turkse Pizza's (volkoren)

Turkse Pizza's (volkoren)

Brakke Zondag
Carnivoor

10

Portie(s)

55 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 293 calorieën per portie

39,2 gr koolhydraten

14,2 gr eiwitten

7,5 gr vetten

Ingrediënten

- 500 gr Volkoren tarwemeel
- 7 gr Instant gist (zakje)
- 150 ml Magere melk
- 150 ml Water
- 2 el Olijfolie
- 300 gr Mager rundergehakt
- 1 Rode paprika
- 1 Rode peper
- 2 Rode ui
- Bosje verse peterselie
- 1 el Tomatenpuree
- 1 el Paprikapoeder
- 1 Komkommer
- 3 Tomaten
- 200 gr Zakje ijsbergsla
- 2 Grote tenen knoflook
- 50 gr Jalapeño pepers (potje)
- 100 ml Magere yoghurt
- Zout
- Peper
- Bloem om te bestuiven

Benodigheden

- Snijplank
- Koksmes
- Ronde koekenpan met deksel
- Deegroller (een wijnfles kan ook)
- Beslagkom 2x
- Blender
- Theedoek

Hoe maak je een gezonde Turkse pizza?

Als je op zondag wakker wordt met een kater van de avond ervoor, wil je nog wel eens zin hebben in wat vetter voedsel. Deze Turkse pizza's zijn met 7,5 gram vet per stuk absoluut niet vet, maar ze zijn precies wat je dan nodig hebt!

Bereidingswijze

Stap 1

Meng het tarwemeel in de beslagkom met de magere melk, het water, een eetlepel olijfolie, het zakje gist en een snufje zout en kneed er in ca. 10 minuten een stevige deegbal van.

Stap 2

Maak de theedoek vochtig en dek vervolgens de beslagkom ermee af. Laat het deeg op kamertemperatuur ca. 45 minuten rijzen.

Stap 3

Maak in de tussentijd de saus door de tomaat, paprika, rode peper, een rode ui en de helft van de peterselie in de blender fijn te malen.

Stap 4

Meng in de andere beslagkom het gehakt met een eetlepel olijfolie, tomatenpuree, het paprikapoeder en zout en peper.

Stap 5

Voeg het mengsel uit de blender samen met het gehaktmengsel in de beslagkom en roer goed door.

Stap 6

Verwijder de theedoek van de beslagkom met het pizzadeeg en verdeel het deeg in 10 gelijke bollen. Leg de theedoek over de bollen en ga verder met het maken van de pizzatopping.

Stap 7

Snijd de komkommer, tomaten, rode ui, jalapeno pepers, knoflook en peterselie fijn en meng met de ijsbergsla en magere yoghurt. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.

Stap 8

Bestuif een schoon werkoppervlak met bloem en rol de bollen met de deegroller (of wijnfles) uit tot een dunne ronde pizza ter grootte van de koekenpan.

Stap 9

Zet de koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en laat deze warm worden.

Stap 10

Wanneer de pan warm is, kun je de eerste pizza gaan bakken. Besmeer de pizza met de gehaktsaus en bak deze in ca. 5-7 minuten met de deksel op de pan.

Stap 11

Herhaal stap 10 tot alle pizza's zijn opgebakken. Je kunt de gebakken pizza's warmhouden in de oven op ca. 60 graden celcius, of natuurlijk direct opeten. 

Stap 12

Beleg de pizza's met de topping en rol ze op.

Stap 13

Geniet ervan!