

Aardbeien-kwarktaart met een bodem van havermout
12
Portie(s)
5 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Bereidingstijd
Koelkast
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 159 calorieën per portie
20 gr koolhydraten
8,5 gr eiwitten
5,4 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een magere kwarktaart?
Taart is altijd een goed idee wanneer je wat te vieren hebt (champagne trouwens ook), maar het is niet altijd even goed voor de calorieportemonnee. Deze kwarktaart wordt gemaakt met magere kwark en een bodem van havermout. Daardoor bevat dit recept maar 159 calorieën per portie en slechts 5,4 gram vet, dat is dus al een feestje op zich!
Tip! Wil je de kwarktaart liever vegetarisch maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de roomboter in het steelpannetje.
Stap 2
Doe de gesmolten roomboter met de dadels, walnoten en havermout in de keukenmachine of de blender en maal het fijn.
Stap 3
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de vorm er weer omheen.
Stap 4
Doe het mengsel in de springvorm en verdeel het met de achterkant van je lepel tot een gelijke laag over de bodem. Wanneer het mengsel te kleverig is om te verdelen, kun je de lepel nat maken met heet water.
Stap 5
Zet de springvorm in de koelkast en maak de blender en het steelpannetje schoon.
Stap 6
Pureer 250 gram aardbeien in de blender en warm dit vervolgens op laag vuur op in het steelpannetje.
Stap 7
Vol het kommetje met water en laat de gelatineblaadjes hierin weken.
Stap 8
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de aardbeienpuree tot ze zijn gesmolten.
Stap 9
Haal het steelpannetje van het vuur en laat de aardbeienpuree afkoelen.
Stap 10
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap daar met het schilmesje het merg uit
Let op! Het merg niet weggooien, dit gebruik je.
Stap 11
Doe de magere kwark in de beslagkom en roer de aardbeienpuree en het merg van het vanillestokje er doorheen.
Stap 12
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel er overheen.
Stap 13
Zet de springvorm terug in de koelkast en laat de kwarktaart gedurende ca. 4 uur opstijven.
Stap 14
Garneer de kwarktaart met de overgebleven aardbeien, blauwe bessen en frambozen.
Stap 15
Geniet ervan!