Aardbeien-kwarktaart met een bodem van havermout
Home / Recepten / Dessert / Aardbeien-kwarktaart met een bodem van havermout
Aardbeien-kwarktaart met een bodem van havermout

Aardbeien-kwarktaart met een bodem van havermout

Dessert
Carnivoor

12

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Koelkast

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 159 calorieën per portie

20 gr koolhydraten

8,5 gr eiwitten

5,4 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 750 gr Magere kwark
- 300 gr Aardbeien
- 250 gr Doosje diepvriesfruit blauwe bes/framboos
- 6 grote medjool dadels (pitten verwijderen)
- 75 gr Havermout
- 40 gr Ongezouten roomboter
- 40 gr Walnoten
- 8 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje

Benodigdheden

- Blender of keukenmachine
- Springvorm
- Bakpapier
- Steelpannetje
- Beslagkom
- Kommetje
- Lepel
- Snijplank
- Schilmesje

Hoe maak je een magere kwarktaart?

Taart is altijd een goed idee wanneer je wat te vieren hebt (champagne trouwens ook), maar het is niet altijd even goed voor de calorieportemonnee. Deze kwarktaart wordt gemaakt met magere kwark en een bodem van havermout. Daardoor bevat dit recept maar 159 calorieën per portie en slechts 5,4 gram vet, dat is dus al een feestje op zich!

Tip! Wil je de kwarktaart liever vegetarisch maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.

Bereidingswijze

Stap 1

Smelt de roomboter in het steelpannetje.

Stap 2

Doe de gesmolten roomboter met de dadels, walnoten en havermout in de keukenmachine of de blender en maal het fijn.

Stap 3

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de vorm er weer omheen.

Stap 4

Doe het mengsel in de springvorm en verdeel het met de achterkant van je lepel tot een gelijke laag over de bodem. Wanneer het mengsel te kleverig is om te verdelen, kun je de lepel nat maken met heet water.

Stap 5

Zet de springvorm in de koelkast en maak de blender en het steelpannetje schoon.

Stap 6

Pureer 250 gram aardbeien in de blender en warm dit vervolgens op laag vuur op in het steelpannetje.

Stap 7

Vol het kommetje met water en laat de gelatineblaadjes hierin weken. 

Stap 8

Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de aardbeienpuree tot ze zijn gesmolten.

Stap 9

Haal het steelpannetje van het vuur en laat de aardbeienpuree afkoelen.

Stap 10

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap daar met het schilmesje het merg uit

Let op! Het merg niet weggooien, dit gebruik je.

Stap 11

Doe de magere kwark in de beslagkom en roer de aardbeienpuree en het merg van het vanillestokje er doorheen.

Stap 12

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel er overheen.

Stap 13

Zet de springvorm terug in de koelkast en laat de kwarktaart gedurende ca. 4 uur opstijven.

Stap 14

Garneer de kwarktaart met de overgebleven aardbeien, blauwe bessen en frambozen.

Stap 15

Geniet ervan!