Bananenijs met pindakaas
Home / Recepten / Dessert / Bananenijs met pindakaas
Bananenijs met pindakaas

Bananenijs met pindakaas

Dessert
Vegetarisch

4

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Vriezer

Bereidingswijze

Starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 222 calorieën per portie

33,2 gr koolhydraten

9,3 gr eiwitten

6 gr vetten

Ingrediënten

- 4 rijpe bananen
- 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- Scheutje magere melk (ca. 30-50 ml)
- 1 scoop (schep) proteïnepoeder (vanille of chocolade)
- Kaneel (een flinke snuf)

Benodigheden

- Blender of staafmixer
- Vriezer
- Tupperware

Hoe maak je gezond ijs dat daadwerkelijk lekker is?

Het lijkt misschien een onmogelijke opgave, omdat ijs over het algemeen niet het meest gezonde dessert is, maar het is alles behalve onmogelijk. Serveer dit ijs maar eens aan je gasten na een heerlijk bourgondisch dinertje en vertel ze daarna dat het is gemaakt van bevroren banaan. Grote kans dat ze je zullen vragen om het recept!

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de bananen (zonder schil uiteraard) in kleine stukjes en doe ze in de tupperware met de deksel erop.

Stap 2

Zet de tupperware voor minimaal 4 uur in de vriezer, tot de banaan bevroren is. 

Stap 3

Doe de banaan in de blender met de pindakaas, het eiwitpoeder, een scheutje magere melk, een snufje kaneel en mix het kort tot een ijzige substantie.

Tip! Als het ijs hard genoeg is om er bolletjes van te scheppen, ga dan door naar stap 4. Is het niet hard genoeg? Giet het mengsel dan terug in de tupperware en zet nog eventjes in de vriezer om op te stijven. 

Stap 4

Schep mooie bolletjes van het ijs en dan is het klaar om te serveren.

Stap 5

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met deze Black Bean Brownies.