Chocolademousse van banaan en avocado (vegan)
Home / Recepten / Dessert / Chocolademousse van banaan en avocado (vegan)
Chocolademousse van banaan en avocado (vegan)

Chocolademousse van banaan en avocado (vegan)

Dessert
Vegan

4

Portie(s)

0 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

Prakken

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Gezonde vetten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 154 calorieën per portie

13,4 gr koolhydraten

7,7 gr eiwitten

7,3 gr vetten

Ingrediënten

- 1 banaan (rijp)
- 1 avocado (rijp)
- 100 gr erythritol
- 30 gr chocolade proteïnepoeder
- 1 tl kaneel
- 50 gr cacaopoeder
- 100 gr bosvruchten (vriezer)
- Kokosrasp (optioneel ter garnering)
- Verse munt (optioneel ter garnering)

Benodigdheden

- Beslagkom
- Vork
- 2 eetlepels of een ijsschep
- Schilmesje

Hoe maak je een gezonde chocolademousse?

Bij bourgondisch dineren hoort uiteraard ook een lekker dessert. Het probleem is alleen dat toetjes vaak vol zitten met suikers en ongezonde vetten. Deze vegan chocolademousse wordt echter gemaakt van banaan, avocado en cacaopoeder. Daarmee is het een mousse met gezonde vetten, vitaminen en ook nog eens een heerlijke smaak. Dat is Bourgondisch Fit!

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de avocado en banaan en verwijder de pit van de avocado.

Stap 2

Prak met een vork de avocado en banaan in de beslagkom.

Let op! Doe dit niet met een staafmixer, dan wordt de mousse namelijk minder luchtig.

Stap 3

Voeg de erythritol, de kaneel en het cacao- en proteïnepoeder toe en klop met de vork tot een luchtige mousse.

Stap 4

Schep de chocolademousse in een bakje of maak er met een ijsschep mooie bolletjes van en leg ze op een bordje.

Stap 5

Garneer het dessert met de bevroren bosvruchten en eventueel wat verse munt en/of kokosrasp.

Stap 6

Geniet ervan!