Cinnamon crumble
Home / Recepten / Dessert / Cinnamon crumble
Cinnamon crumble

Cinnamon crumble

Dessert
Vegetarisch

4

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 379 calorieën per portie

56,6 gr koolhydraten

16,9 gr eiwitten

8,8 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 3 appels (+ eventueel extra fruit: bijvoorbeeld banaan))
- 50 gr cranberry notenmix
- 125 gr speltmeel
- 100 gr havermout
- 3 el kaneel
- 3 el agavesiroop
- 100 ml magere yoghurt/kwark
- 1 schep proteïne poeder (vanille)
- Olijfolie of zonnebloemolie (om de schaal in te vetten)

Benodigdheden

- Oven
- Ovenschaal
- Beslagkom
- Kommetje
- Eetlepel
- Schilmesje

Hoe maak van havermout een spannend ontbijt?

Op zichzelf is havermout een vrij saai ingrediënt, maar het is enorm goed voor je. Het zit namelijk vol met voedingsvezels die zorgen voor een lager cholesterolgehalte in het bloed, een lichtere stijging van het bloedsuiker en een langzamere en betere voedselvertering. Daarnaast zorgt het voor een lang voldaan gevoel en dat is handig wanneer je wil afvallen. Bovendien is het een ingrediënt waar je veel kanten mee op kan. Zo kun je er deze heerlijke cinnamon crumble mee maken.

Deze crumble heeft de perfecte verhouding aan macronutriënten en is zowel geschikt om de dag krachtig mee te beginnen als te eindigen!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Schil de appels en snijd deze in stukjes. Meng de appel in de kleine kom met de notenmix en ⅓ van de kaneel en agavesiroop.

Stap 3

Meng in de beslagkom de havermout met het proteïne poeder en speltmeel en voeg vervolgens de yoghurt (of kwark) en de resterende agavesiroop en kaneel toe.

Stap 4

Kneed het geheel met je handen tot een brokkelige crumble.

Stap 5

Vet de ovenschaal in met olijfolie of zonnebloemolie en verdeel eerst het appelmengsel (en eventueel het andere fruit naar keuze) over de bodem.

Stap 6

Verbrokkel vervolgens het havermoutmengsel over het fruit.

Stap 7

Bak de crumble in ca. 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Stap 8

Laat de crumble ca. 5 minuten afkoelen.

Stap 9

Geniet ervan!

Tip! Varieer met allerlei soorten fruit. Je kunt bijvoorbeeld extra banaan toevoegen, of wat dacht je van de appels vervangen voor een heerlijke perencrumble! Lekker om te serveren met wat frisse (magere) kwark/Griekse yoghurt en een lepeltje halvajam.