Citroen cheesecake met bosvruchten en verse munt
Home / Recepten / Dessert / Citroen cheesecake met bosvruchten en verse munt
Citroen cheesecake met bosvruchten en verse munt

Citroen cheesecake met bosvruchten en verse munt

Dessert
Carnivoor

12

Portie(s)

30 minuten

Voorbereiding

240 minuten

Bereidingstijd

Koelkast

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 159 calorieën per portie

20,4 gr koolhydraten

8,2 gr eiwitten

5,3 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 750 gr magere kwark
- 1 citroen
- 75 gr verse zachte dadels
- 100 gr havermout
- 50 gr ongezouten roomboter
- 8 blaadjes gelatine
- 100 gr bosvruchten
- 100 ml agavesiroop
- 10 gr verse munt
- 40 gr pecannnoten
- 1 vanillestokje

Benodigdheden

- Blender
- Steelpannetje
- Springvorm
- Bakpapier
- Beslagkom
- Rasp

Hoe maak je een cheesecake van magere kwark?

Cheesecake is een enorm lekker dessert, maar past eigenlijk nooit heel goed binnen je calorieportemonnee. Wanneer je het een keer wil eten moet je vaak op andere dingen bezuinigen.. Nou, met deze cheesecake hoeft dat absoluut niet. De bodem is namelijk gemaakt van havermout en de vulling van magere kwark. Met slechts 159 calorieën per portie kun je dit gerust iedere avond als dessert nemen, of als ontbijt, of bij de koffie, neem ruim!

Tip! Wil je de cheesecake liever vegetarisch maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.

Bereidingswijze

Stap 1

Zet het pannetje op het vuur en smelt hierin de roomboter.

Stap 2

Doe de havermout in de blender en maal fijn tot havermeel.

Stap 3

Zorg dat de dadelels ontpit zijn en voeg deze samen met de gesmolten roomboter en pecannoten toe aan de blender. Maal tot een enigzins brokkelige substantie.

Stap 4

Bekleed de springvorm met bakpapier.

Stap 5

Verdeel de inhoud van de blender met de achterkant van je lepel over de bodem van de springvorm.

Tip! Maak je lepel nat wanneer de substantie te kleverig is om te verdelen.

Stap 6

Zet de springvorm tenminste 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

Stap 7

Spoel het pannetje om en vul deze met koud water. Laat de gelatineblaadjes hier tenminste 5 minuten in weken.

Stap 8

Doe de magere kwark in de (schone) blender en rasp de citroen erbij, samen met het sap van een halve citroen en de agavesiroop.

Stap 9

Pluk de blaadjes van de takjes munt en voeg deze toe aan de blender. Laat een paar blaadjes over voor de garnering van de cheesecake.

Stap 10

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Het merg voeg je toe aan de blender, de rest gooi je weg.

Stap 11

Zet de blender aan en maal er een glad mengsel van. Voeg dit vervolgens toe aan de beslagkom.

Stap 12

Wanneer de gelatineblaadjes zacht zijn geworden haal je deze uit het water en knijp je ze uit. Gooi het water weg en leg de blaadjes opnieuw in de pan.

Stap 13

Pers de overgebleven helft van de citroen uit en doe het sap bij de gelatine in de pan.

Stap 14

Zet het vuur zachtjes aan en laat de gelatine rustig smelten in het citroensap.

Stap 15

Laat het gelatinemengsel tenminste 10 minuten afkoelen en voeg het dan toe aan het mengsel in de beslagkom. Roer dit goed door elkaar, zodat het mengsel de gelatine gelijkmatig op kan nemen.

Stap 16

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het kwark-mengsel over de bodem.

Stap 17

Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze tenminste vier uur opstijven.

Stap 18

Garneer de cheesecake met de bosvruchten en de overgebleven blaadjes munt.

Stap 19

Geniet ervan!