Frozen yoghurt bars met banaan, avocado en limoen
Home / Recepten / Dessert / Frozen yoghurt bars met banaan, avocado en limoen
Frozen yoghurt bars met banaan, avocado en limoen

Frozen yoghurt bars met banaan, avocado en limoen

Dessert
Vegetarisch

20

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

360 minuten

Bereidingstijd

Vriezer

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 128 calorieën per portie

12,4 gr koolhydraten

4,9 gr eiwitten

6 gr vetten

Ingrediënten

- 400 gr Griekse yoghurt (0% vet)
- 50 gr havermout
- 200 gr elitehaver
- 50 gr zachte dadels
- 1 limoen
- 1 eetrijpe avocado
- 3 rijpe bananen
- 60 gr proteïnepoeder (banaan)
- 10 gr kaneel
- 100 gr erythritol (suikervervanger)

Benodigdheden

- Blender of keukenmachine
- Beslagkom
- Bakpapier
- Kleine ovenschaal
- Vershoudfolie
- Rasp
- Garde

Hoe maak je frozen yoghurt bars?

Frozen yoghurt is, zoals de naam al doet vermoeden, niets meer dan ingevroren yoghurt. Toch is de yoghurt op zichzelf nog niet lekker genoeg om in te vriezen. Je wil de juiste smaken bij elkaar brengen zonder dat het ongezond wordt. Gelukkig kun je gewoon dit recept van Bourgondisch Fit volgen. Deze frozen yoghurt bars zitten namelijk vol met goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamine E, foliumzuur, kalium, gezonde vetten, langzame koolhydraten en een extra dosis eiwitten.

Bereidingswijze

Stap 1

Maal de elitehaver, dit dadels (zonder pit), de havermout en de kaneel in de blender of keukenmachine tot een plakkerige substantie. 

Stap 2

Maak de bodem van de ovenschaal nat en bedek deze met bakpapier.

Stap 3

Verdeel de inhoud van de blender met de achterkant van een lepel over de bodem van de ovenschaal. 

Tip! Blijft het mengsel te veel plakken? Maak de lepel dan een beetje nat.

Stap 4

Rasp de schil van de limoen rondom en bewaar dit in een bakje apart.

Stap 5

Schil de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees samen met de geschilde bananen, het sap van de uitgeperste limoen, 60 gram erythritol en 250 gram yoghurt in de blender. Maal tot een geheel.

Stap 6

Meng de overige 150 ml yoghurt met 40 gram erythritol in een kommetje en zet dit opzij. 

Stap 7

Doe de inhoud van de blender in de beslagkom en meng hier al kloppend met de garde het proteïnepoeder doorheen.

Stap 8

Giet de inhoud van de beslagkom in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.

Stap 9

Verdeel vervolgens de yoghurt uit het bakje slordig over de bovenkant van het avocado mengsel.

Stap 10

Roer de yoghurt voorzichtig met de garde al draaiend door het avocadomengsel zodat er witte strepen achterblijven in het groen.

Stap 11

Verdeel de limoenrasp over de bovenkant en dek de ovenschaal vervolgens af met vershoudfolie.

Stap 12

Laat de yoghurt tenminste zes uur hard worden in de vriezer.

Stap 13

Haal de frozen yoghurt met het bakpapier uit het bakje en laat 10 minuten rusten.

Stap 14

Snij de frozen yoghurt in 20 gelijke repen.

Stap 15

Geniet ervan!

Tip! Je kunt de repen een paar weken bewaren in een afgesloten bakje in de vriezer.