

Frozen yoghurt bars met banaan, avocado en limoen
20
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
360 minuten
Bereidingstijd
Vriezer
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 128 calorieën per portie
12,4 gr koolhydraten
4,9 gr eiwitten
6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je frozen yoghurt bars?
Frozen yoghurt is, zoals de naam al doet vermoeden, niets meer dan ingevroren yoghurt. Toch is de yoghurt op zichzelf nog niet lekker genoeg om in te vriezen. Je wil de juiste smaken bij elkaar brengen zonder dat het ongezond wordt. Gelukkig kun je gewoon dit recept van Bourgondisch Fit volgen. Deze frozen yoghurt bars zitten namelijk vol met goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamine E, foliumzuur, kalium, gezonde vetten, langzame koolhydraten en een extra dosis eiwitten.
Bereidingswijze
Stap 1
Maal de elitehaver, dit dadels (zonder pit), de havermout en de kaneel in de blender of keukenmachine tot een plakkerige substantie.
Stap 2
Maak de bodem van de ovenschaal nat en bedek deze met bakpapier.
Stap 3
Verdeel de inhoud van de blender met de achterkant van een lepel over de bodem van de ovenschaal.
Tip! Blijft het mengsel te veel plakken? Maak de lepel dan een beetje nat.
Stap 4
Rasp de schil van de limoen rondom en bewaar dit in een bakje apart.
Stap 5
Schil de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees samen met de geschilde bananen, het sap van de uitgeperste limoen, 60 gram erythritol en 250 gram yoghurt in de blender. Maal tot een geheel.
Stap 6
Meng de overige 150 ml yoghurt met 40 gram erythritol in een kommetje en zet dit opzij.
Stap 7
Doe de inhoud van de blender in de beslagkom en meng hier al kloppend met de garde het proteïnepoeder doorheen.
Stap 8
Giet de inhoud van de beslagkom in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Stap 9
Verdeel vervolgens de yoghurt uit het bakje slordig over de bovenkant van het avocado mengsel.
Stap 10
Roer de yoghurt voorzichtig met de garde al draaiend door het avocadomengsel zodat er witte strepen achterblijven in het groen.
Stap 11
Verdeel de limoenrasp over de bovenkant en dek de ovenschaal vervolgens af met vershoudfolie.
Stap 12
Laat de yoghurt tenminste zes uur hard worden in de vriezer.
Stap 13
Haal de frozen yoghurt met het bakpapier uit het bakje en laat 10 minuten rusten.
Stap 14
Snij de frozen yoghurt in 20 gelijke repen.
Stap 15
Geniet ervan!
Tip! Je kunt de repen een paar weken bewaren in een afgesloten bakje in de vriezer.