Kaneelijs van Griekse Yoghurt
Home / Recepten / Dessert / Kaneelijs van Griekse Yoghurt
Kaneelijs van Griekse Yoghurt

Kaneelijs van Griekse Yoghurt

Dessert
Vegetarisch

8

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

360 minuten

Bereidingstijd

Vriezer

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 115 calorieën per portie

17,1 gr koolhydraten

9,2 gr eiwitten

6,4 gr vetten

Ingrediënten

- 400 gr Griekse yoghurt
- 200 ml volle melk
- 15 gr kaneel
- 2 scheppen vanille proteïnepoeder
- 100 gr erythritol

Benodigdheden

- Vriezer
- Tupperware
- IJsschep
- Beslagkom

Hoe maak je gezond ijs zonder ijsmachine?

Roomijs is één van mijn guilty pleasures. Ik zou het iedere dag wel kunnen eten, maar dat is niet bepaald voordelig voor mijn calorieportemonnee. Het zit namelijk boordevol suiker en wordt gemaakt met slagroom waardoor het veel verzadigde vetten bevat. In deze versie van Bourgondisch Fit vervangen we de slagroom door Griekse yoghurt en de suiker voor erythritol. De volle melk zorgt ervoor dat de romige smaak behouden blijft. Dit tezamen zorgt voor een heerlijk en verantwoord dessert waar jij gerust van kunt genieten, en dat zonder ijsmachine. Enjoy!

Bereidingswijze

Stap 1

Spoel het bakje tupperware om met koud water en laat een klein laagje achter in het bakje. Doe de tupperware in de vriezer tot deze ijskoud is geworden.

Stap 2

Meng in de tussentijd alle ingrediënten in de beslagkom en roer met de garde door elkaar tot er geen klonten meer overblijven.

Stap 3

Haal het bakje uit de vriezer en giet het yoghurtmengsel erin.

Stap 4

Doe het ijs in de vriezer en laat gedurende ca. 6 uur invriezen.

Stap 5

Haal het ijs tussendoor ca. ieder uur een keer uit de vriezer en roer het geheel door om de vorming van ijskristallen te beperken. Dit bevordert de romigheid van je ijs.

Stap 6

Haal het ijs uit de vriezer en schep er mooie bolletjes van.

Stap 7

Geniet ervan!