

Tiramisu van Griekse yoghurt
10
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
240 minuten
Bereidingstijd
Koelkast
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
De helft minder vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 163 calorieën per portie
13,6 gr koolhydraten
6,4 gr eiwitten
9 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezonde tiramisu?
Een van mijn favoriete desserts bij een heerlijk bourgondisch diner is misschien wel een echte Italiaanse tiramisu. Het probleem is alleen dat dit dessert doorgaans erg veel vet bevat en een dure uitgave is voor je calorieportemonnee. Gelukkig kun je ook genieten van deze versie die wordt gemaakt met Griekse yoghurt en agavesiroop. Deze tiramisu bevat daarom de helft minder vet en is bovendien een stuk voordeliger voor de calorieportemonnee. Buon appetito!
Tip! Wil je de tiramisu liever vegetarisch maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in een kommetje water.
Stap 2
Zet een kopje sterke koffie (ca. 100 ml) en laat deze afkoelen.
Stap 3
Los de gelatineblaadjes op in een klein scheutje water door deze op laag vuur al roerend op te warmen in het pannetje.
Stap 4
Haal de opgeloste gelatine van het vuur en laat afkoelen.
Let op! Wanneer je de gelatine en koffie niet voldoende laat afkoelen zal de Griekse yoghurt gaan schiften, dus overhaast dit niet.
Stap 5
Doe de Griekse yoghurt in de beslagkom en meng dit met de agavesiroop, de steviadruppels, kaneel en de afgekoelde koffie en gelatine. Roer het geheel goed door.
Stap 6
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg met een mesje of theelepel uit de binnenkant.
Let op! Het merg gebruik je, gooi dit dus niet weg.
Stap 7
Roer het vanillemerg door het mengsel in de beslakom en gooi de rest van het vanillestokje weg.
Stap 8
Bedek de bodem van de schaal of springvorm met een laag lange vingers.
Stap 9
Giet de helft van het mengsel over de lange vingers.
Stap 10
Leg de overgebleven lange vingers bovenop het mengsel voor een tweede laag.
Stap 11
Giet het overige mengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant tot een egaal geheel met de achterkant van een lepel of pannenlikker.
Stap 12
Houd de zeef boven de tiramisu en doe hier telkens een beetje cacaopoeder in. Strooi het cacaopoeder vervolgens gelijkmatig uit over de tiramisu door zachtjes tegen de zijkant van de zeef te tikken.
Stap 13
Zet de tiramisu in de koelkast en laat deze ten minste 4 uur opstijven alvorens te serveren.
Stap 14
Snijd de tiramisu in 10 gelijke stukken.
Stap 15
Geniet ervan!