Tiramisu van Griekse yoghurt
Home / Recepten / Dessert / Tiramisu van Griekse yoghurt
Tiramisu van Griekse yoghurt

Tiramisu van Griekse yoghurt

Dessert
Carnivoor

10

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

240 minuten

Bereidingstijd

Koelkast

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

De helft minder vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 163 calorieën per portie

13,6 gr koolhydraten

6,4 gr eiwitten

9 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 800 gr Griekse yoghurt (10% vet)
- 100 gr lange vingers (ca. 20 stuks)
- 2 el agavesiroop
- 2 el cacaopoeder
- Kaneel (een snufje)
- 1 vanille stokje
- 100 ml sterke koffie
- 5 ml Amandel stevia druppels (of amandel extract)
- 8 gelatineblaadjes

Benodigdheden

- Pannetje
- Beslagkom
- Lepel
- Koelkast
- Diepe schaal of springvorm
- Zeef

Hoe maak je een gezonde tiramisu?

Een van mijn favoriete desserts bij een heerlijk bourgondisch diner is misschien wel een echte Italiaanse tiramisu. Het probleem is alleen dat dit dessert doorgaans erg veel vet bevat en een dure uitgave is voor je calorieportemonnee. Gelukkig kun je ook genieten van deze versie die wordt gemaakt met Griekse yoghurt en agavesiroop. Deze tiramisu bevat daarom de helft minder vet en is bovendien een stuk voordeliger voor de calorieportemonnee. Buon appetito!

Tip! Wil je de tiramisu liever vegetarisch maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in een kommetje water.

Stap 2

Zet een kopje sterke koffie (ca. 100 ml) en laat deze afkoelen.

Stap 3

Los de gelatineblaadjes op in een klein scheutje water door deze op laag vuur al roerend op te warmen in het pannetje.

Stap 4

Haal de opgeloste gelatine van het vuur en laat afkoelen.

Let op! Wanneer je de gelatine en koffie niet voldoende laat afkoelen zal de Griekse yoghurt gaan schiften, dus overhaast dit niet.

Stap 5

Doe de Griekse yoghurt in de beslagkom en meng dit met de agavesiroop, de steviadruppels, kaneel en de afgekoelde koffie en gelatine. Roer het geheel goed door.

Stap 6

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg met een mesje of theelepel uit de binnenkant. 

Let op! Het merg gebruik je, gooi dit dus niet weg.

Stap 7

Roer het vanillemerg door het mengsel in de beslakom en gooi de rest van het vanillestokje weg.

Stap 8

Bedek de bodem van de schaal of springvorm met een laag lange vingers. 

Stap 9

Giet de helft van het mengsel over de lange vingers.

Stap 10

Leg de overgebleven lange vingers bovenop het mengsel voor een tweede laag.

Stap 11

Giet het overige mengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant tot een egaal geheel met de achterkant van een lepel of pannenlikker.

Stap 12

Houd de zeef boven de tiramisu en doe hier telkens een beetje cacaopoeder in. Strooi het cacaopoeder vervolgens gelijkmatig uit over de tiramisu door zachtjes tegen de zijkant van de zeef te tikken.

Stap 13

Zet de tiramisu in de koelkast en laat deze ten minste 4 uur opstijven alvorens te serveren.

Stap 14

Snijd de tiramisu in 10 gelijke stukken.

Stap 15

Geniet ervan!