Albondigas: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Home / Recepten / Diner / Albondigas: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Albondigas: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Albondigas: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Diner
Carnivoor

4

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 369 calorieën per portie

15,6 gr koolhydraten

28,3 gr eiwitten

21,4 gr vetten

Ingrediënten

- 500 gr Mager rundergehakt
- 500 ml Gezeefde tomaten
- 3 volkoren beschuitjes (of volkoren paneermeel)
- 1 ei (middelgroot)
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- Handjevol verse peterselie
- Paprikapoeder
- Oregano
- Zout
- Peper
- Olijfolie of ongezouten roomboter (om in te bakken)

Benodigheden

- Braadpan
- Sauspan
- Beslagkom
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers

Hoe maak je Spaanse gehaktballetjes met mager gehakt?

Mager rundergehakt is logischerwijs een gezondere keuze dan normaal rundergehakt. Het bevat namelijk minder vet en daarmee valt het eerder onder de noemer 'bourgondisch fit'. Deze albondigas zijn heerlijk om te maken voor een avondje genieten van Spaanse tapas en daarbij krijg je ook nog eens 28,3 gram eiwit binnen per portie. Que aproveche, ofwel eet smakelijk in het Spaans!

Bereidingswijze

Stap 1

Meng in de beslagkom het rundergehakt met het ei, 1 teen geperste knoflook, peper, zout, oregano, paprikapoeder en de helft van de fijngehakte peterselie. Verkruimel als laatst de beschuitjes uit boven het mengsel.

Stap 2

Kneed het geheel goed door elkaar en draai er tussen je handen kleine balletjes van.

Stap 3

Zet de braadpan op het vuur met een scheut olijfolie of ongezouten roomboter. Braad de balletjes aan en draai het vuur vervolgens lager. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 4

Zet in de tussentijd de sauspan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de versnipperde rode ui aan.

Stap 5

Voeg na ongeveer 1 minuut ook de fijngesneden rode peper en de overgebleven uitgeperste teen knoflook toe.

Stap 6

Voeg na ongeveer 2 minuten de gezeefde tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en de overgebleven peterselie.

Stap 7

Laat de tomatensaus even doorpruttelen en voeg daarn bij de gehaktballetjes.

Tip! Heb je de tijd? Laat de tomatensaus dan lekker een paar uurtjes pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. Zo krijgt de saus een diepere en verfijndere smaak. 

Stap 8

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met een frisse salade, patatas bravas van zoete aardappel en een klodder kwaioli.