

Andijviestamppot met pastinaak en wilde zalm
5
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
25 minuten
Bereidingstijd
Oven & pan
Bereidingswijze
Keukenkoning
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 417 calorieën per portie
56,9 gr koolhydraten
26,2 gr eiwitten
6,7 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een verrassende andijviestamppot?
Een ouderwetse andijviestamppot is een heerlijk gerecht, maar het springt er nou niet bepaald uit qua smaakbeleving. Dit recept voor andijviestamppot is een ware smaakexplosie in je mond en kost slechts 417 calorieën uit je calorieportemonnee!
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Schil de pastinaak en wortel met de dunschiller en snijd deze in kleine blokjes.
Stap 3
Zet de pastinaak en wortel in ruim water op het vuur en voeg de kruidnagel, het laurierblad en de steranijsjes toe en breng aan de kook. Laat ca. 15-20 minuten koken tot de pastinaak en wortel gaar zijn.
Stap 4
Dep de zalm droog met een stukje keukenpapier en leg ze vervolgens op het bakpapier in de ovenschaal.
Stap 5
Pers een teentje knoflook en de citroen uit en meng het samen in een kommetje. Bestrijk de zalmmoten vervolgens met dit mengsel en bestrooi vervolgens met zout en peper.
Stap 6
Verdeel het blauwe maanzaad over de bovenkant van de zalmmoten en leg een takje verse dille bovenop.
Stap 7
Zet de ovenschaal in het midden van de voorwerwarmde oven en bak de zalm in 15-18 minuten gaar.
Stap 8
Snipper in de tussentijd de ui, wel de rozijnen in een beetje lauw water, schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine stukjes. Ontpit eveneens de dadels en snijd deze ook in kleine stukjes.
Stap 9
Vang een kopje kookvocht op en giet vervolgens de pastinaak en wortel af wanneer deze gaar zijn.
Stap 10
Verwijder de steranijs, kruidnagel en laurierblaadjes en stamp de pastinaak en wortel tot een gladde puree. Je kunt naar eigen smaak telkens een scheutje kookvocht toevoegen tot de puree de gewenste structuur heeft gekregen.
Stap 11
Pers het laatste teentje knoflook uit en voeg samen met de gesnipperde ui toe aan de puree. Breng het geheel op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Stap 12
Voeg dan de andijvie, de gewelde rozijnen (zonder water), de dadels en appel toe en roer het geheel door elkaar tot een mooie stamppot.
Stap 13
Schep de stamppot op de borden en maak deze af met een versgebakken zalmmoot uit de oven.
Stap 14
Garneer de zalm met een vers takje dille en eventueel wat extra blauwe maandzaadjes.
Stap 15
Geniet ervan!