

Champignon Bourguignon
4
Portie(s)
20 minuten
Voorbereiding
40 minuten
Bereidingstijd
Pan & oven
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 465 calorieën per portie
78,9 gr koolhydraten
12,8 gr eiwitten
8,3 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een heerlijke vegan bourguignon?
Een bourguignon (wat 'bourgondiër' betekent in het Frans) mag natuurlijk niet ontbreken tussen de recepten van Bourgondisch Fit. Het oorspronkelijke gerecht, dat uiteraard afkomstig is uit de Franse keuken, wordt bereid met een hoop vlees. Deze champignon bourguignon is echter 100% vegan en uitermate geschikt om je gasten voor te schotelen wanneer je iets bijzonders voor ze wil koken.
Tip! Ben je geen fan van zoete aardappel? Dan kun je het ook serveren met gewone aardappelpuree of deze heerlijke pastinaakpuree die je ook ziet op de foto.
Bereidingswijze
Stap 1
Pel de ui en verwijder de boven en onderkant. Snijd deze vervolgens door de helft en vervolgens in vier kwarten per helft (8 stukken per ui dus ;-).
Stap 2
Verwijder de steel van de champignons en snijd deze in kwarten.
Stap 3
Verwijder de boven en onderkant van de waspeen en snijd deze per waspeen in 2 á 3 grote stukken.
Stap 4
Verhit de olie in de braadpan en bak de groenten 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur.
Stap 5
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden celcius.
Stap 6
Draai het vuur lager, pers de teentjes knoflook en bak deze nog ca. 3 minuten mee tot de champignons mals zijn geworden en hun vocht hebben losgelaten. De wortel en ui mogen op dit moment nog hard zijn.
Stap 7
Voeg de rode wijn toe en draai vervolgens het vuur hoog. Laat het geheel een paar minuten sudderen.
Stap 8
Voeg de bouillon, tomatenpuree, laurierblaadjes, het bosje verse tijm en zout en peper naar smaak toe en roer het geheel goed door elkaar.
Stap 9
Zet de pan met de deksel erop gedurende ca. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en roer het geheel af en toe door.
Stap 10
Schil in de tussentijd de zoete aardappelen en snijd deze in kleine stukjes en zet een pan met ruim water op het vuur.
Stap 11
Kook de zoete aardappelen gaar in ruim water en giet ze af.
Stap 12
Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel een scheutje plantaardige melk (soja- of kokosmelk bijvoorbeeld).
Stap 13
Haal de pan uit de oven en vis de laurierblaadjes en het bosje tijm uit de saus.
Stap 14
Serveer de saus over of naast de aardappelpuree.
Stap 15
Geniet ervan!