

Dahl met spinazie en pompoen
5
Portie(s)
5 minuten
Voorbereiding
40 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 352 calorieën per portie
41,3 gr koolhydraten
19,6 gr eiwitten
8,6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een lekkere dahl met rode linzen?
Dahl is een gerecht dat zijn oorsprong kent in de Indiase keuken. Je zou het kunnen zien als een soort curry op basis van peulvruchten en dat maakt ook dat het gerecht zo rijk is aan eiwitten, vezels en ijzer. Deze dahl wordt gemaakt met een basis van rode linzen, pompoen en spinazie en dankt zijn authentieke smaak aan de heerlijke kruiden en specerijen die eraan worden toegevoegd. Laat de smaak tijdens het proeven dan ook even op je in dahlen en geniet ervan!
Bereidingswijze
Stap 1
Was de rode linzen in de zeef en breng ze vervolgens met 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes aan de kook in de diepe pan.
Stap 2
Zet de braadpan op het vuur met een eetlepel olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui tot deze glazig is geworden (doorzichtig).
Stap 3
Voeg vervolgens ook de fijngesneden rode peper toe en de geraspte gember en bak dit even mee.
Stap 4
Voeg dan de tomatenpuree toe en pers de teentjes knoflook uit. Bak dit 1 minuut mee terwijl je blijft roeren.
Stap 5
Voeg dan de pompoenblokjes toe en bak deze nog een paar minuten aan.
Stap 6
Doe dan de tomatenblokjes in de pan samen met de kokosmelk, de sojamelk, het sap van de uitgeperste citroen, de kruiden en de limoenblaadjes.
Stap 7
Roer het geheel goed door en laat met de deksel op de pan zachtjes doorkoken.
Stap 8
Giet de linzen af wanneer deze gaar zijn en laat ze nog even uitlekken in het vergiet.
Stap 9
Voeg wanneer de pompoen gaar is de linzen toe aan de braadpan en roer het geheel nog eens goed door.
Stap 10
Proef de dahl en breng deze eventueel op smaak met wat extra chilipoeder.
Stap 11
Draai het vuur uit en roer dan de bladspinazie door de dahl heen.
Stap 12
Garneer de dahl met de geplukte korianderblaadjes en eventueel wat magere yoghurt.