Dahl met spinazie en pompoen
Home / Recepten / Diner / Dahl met spinazie en pompoen
Dahl met spinazie en pompoen

Dahl met spinazie en pompoen

Diner
Vegan

5

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

40 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 352 calorieën per portie

41,3 gr koolhydraten

19,6 gr eiwitten

8,6 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 350 gr rode linzen
- 125 gr bladspinazie
- 1 gele ui
- 1 flinke rode peper
- 2 tenen knoflook
- 10 gr verse koriander
- 200 ml kokosmelk (light)
- 200 ml sojamelk
- 400 gr tomatenblokjes
- 70 gr tomatenpuree
- 3 cm verse geraspte gember
- 1 citroen
- 2 limoenblaadjes
- 1/2 tl zout
- 2 tl erythritol (of bij gebrek 1 tl suiker)
- Van elk 1 tl: kurkuma, komijn, korianderpoeder en garam masala
- Chilipoeder (naar eigen smaak)
- 2 blokjes groentebouillon (vegan)
- 1 el olijfolie
- 1 l water
- Optioneel ter garnering: magere yoghurt
- 400 gr pompoenblokjes

Benodigdheden

- Braadpan
- Diepe pan
- Koksmes
- Snijplank
- Knoflookpers
- Zeef

Hoe maak je een lekkere dahl met rode linzen?

Dahl is een gerecht dat zijn oorsprong kent in de Indiase keuken. Je zou het kunnen zien als een soort curry op basis van peulvruchten en dat maakt ook dat het gerecht zo rijk is aan eiwitten, vezels en ijzer. Deze dahl wordt gemaakt met een basis van rode linzen, pompoen en spinazie en dankt zijn authentieke smaak aan de heerlijke kruiden en specerijen die eraan worden toegevoegd. Laat de smaak tijdens het proeven dan ook even op je in dahlen en geniet ervan!

Bereidingswijze

Stap 1

Was de rode linzen in de zeef en breng ze vervolgens met 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes aan de kook in de diepe pan.

Stap 2

Zet de braadpan op het vuur met een eetlepel olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui tot deze glazig is geworden (doorzichtig).

Stap 3

Voeg vervolgens ook de fijngesneden rode peper toe en de geraspte gember en bak dit even mee.

Stap 4

Voeg dan de tomatenpuree toe en pers de teentjes knoflook uit. Bak dit 1 minuut mee terwijl je blijft roeren.

Stap 5

Voeg dan de pompoenblokjes toe en bak deze nog een paar minuten aan.

Stap 6

Doe dan de tomatenblokjes in de pan samen met de kokosmelk, de sojamelk, het sap van de uitgeperste citroen, de kruiden en de limoenblaadjes.

Stap 7

Roer het geheel goed door en laat met de deksel op de pan zachtjes doorkoken.

Stap 8

Giet de linzen af wanneer deze gaar zijn en laat ze nog even uitlekken in het vergiet. 

Stap 9

Voeg wanneer de pompoen gaar is de linzen toe aan de braadpan en roer het geheel nog eens goed door.

Stap 10

Proef de dahl en breng deze eventueel op smaak met wat extra chilipoeder.

Stap 11

Draai het vuur uit en roer dan de bladspinazie door de dahl heen.

Stap 12

Garneer de dahl met de geplukte korianderblaadjes en eventueel wat magere yoghurt.

Stap 13

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met deze raïta en versgebakken naanbrood.