

Gezonde Gele Groentecurry (Vegan)
6
Portie(s)
40 minuten
Voorbereiding
60 minuten
Bereidingstijd
Oven & pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 188 calorieën per portie
17,1 gr koolhydraten
7,2 gr eiwitten
10,2 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezonde gele groentecurry?
Er zijn maar weinig dingen waar je mij snachts voor kunt wakker maken, maar een goede curry is er een van. Deze curry heeft een heerlijk authentieke smaak en kun je serveren op veel verschillende manieren. Serveer 'm bijvoorbeeld met (zilvervlies)rijst, naanbrood of deze verse raïta. Wat je keuze ook is, genieten wordt het zeker!
Let op! Bij de voedingswaarden van dit recept is geen rijst o.i.d. inbegrepen. Het is dus puur de curry.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Stap 2
Schil de aubergine en snijd zowel de courgette als de aubergine in plakken van ca. 1 cm dik.
Stap 3
Leg de plakken op de bakplaten, bestrooi met wat zout en peper en grill de groenten ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 4
Zet in de tussentijd de pan met een scheut olijfolie op laag vuur.
Stap 5
Pel en versnipper de ui en fruit deze aan in de pan.
Stap 6
Snijd in de tussentijd ook de rode peper fijn en rasp de gember. Voeg dit toe wanneer de ui glazig ziet. Bak nog ca. 2 minuten mee.
Stap 7
Maak een boemboe door de sambal te mengen met het korianderpoeder, het komijnpoeder, de kurkuma en de uitgeperste tenen knoflook.
Stap 8
Snijd in de tussentijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan.
Stap 9
Voeg vervolgens telkens een flinke hand spinazie toe en wacht tot deze is geslonken voordat je weer een nieuwe hand toevoegt. Doe dit met alle spinazie.
Stap 10
Haal de groenten uit de oven en snijd deze in plakjes van ca. 3 cm breed. Voeg deze toe aan de curry.
Stap 11
Doe de kokosmelk bij de curry en roer de boemboe er doorheen tot het is opgelost tot een egale saus.
Stap 12
Schil de limoen in één lange sliert en leg deze opzij. Snijd de kale limoen doormidden en pers het sap uit boven de curry.
Stap 13
Snijd de sereh in de lengte een paar keer in met een mes.
Stap 14
Maak een pakketje van de sereh, het limoenblad en de limoenschil door het bij elkaar te binden met de sliert van de geschilde limoen.
Stap 15
Leg het pakketje in het midden van de curry en laat het geheel tenminste 1 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
Stap 16
Haal de deksel van de pan, laat de curry even afkoelen en serveer met een bijgerecht naar wens.
Stap 17
Geniet ervan!