Gezonde Gele Groentecurry (Vegan)
Home / Recepten / Diner / Gezonde Gele Groentecurry (Vegan)
Gezonde Gele Groentecurry (Vegan)

Gezonde Gele Groentecurry (Vegan)

Diner
Vegan

6

Portie(s)

40 minuten

Voorbereiding

60 minuten

Bereidingstijd

Oven & pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 188 calorieën per portie

17,1 gr koolhydraten

7,2 gr eiwitten

10,2 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 400 gr champignons
- 250 gr verse bladspinazie
- 1 witte ui
- 3 rode pepers
- 2 grote tenen knoflook
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 4 limoenbladeren
- Stukje gember (ca. 4-5 cm)
- 10 roma tomaatjes
- 1 limoen
- 800 ml kokosmelk (light)
- 1 el Sambal badjak
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl kurkuma
- 15 gr verse koriander
- Peper
- Zout
- Olijfolie

Benodigdheden

- Oven
- Twee bakplaten
- Bakpapier
- Grote hapjespan/wok
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers
- Rasp

Hoe maak je een gezonde gele groentecurry?

Er zijn maar weinig dingen waar je mij snachts voor kunt wakker maken, maar een goede curry is er een van. Deze curry heeft een heerlijk authentieke smaak en kun je serveren op veel verschillende manieren. Serveer 'm bijvoorbeeld met (zilvervlies)rijst, naanbrood of deze verse raïta. Wat je keuze ook is, genieten wordt het zeker!

Let op! Bij de voedingswaarden van dit recept is geen rijst o.i.d. inbegrepen. Het is dus puur de curry.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Stap 2

Schil de aubergine en snijd zowel de courgette als de aubergine in plakken van ca. 1 cm dik.

Stap 3

Leg de plakken op de bakplaten, bestrooi met wat zout en peper en grill de groenten ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4

Zet in de tussentijd de pan met een scheut olijfolie op laag vuur.

Stap 5

Pel en versnipper de ui en fruit deze aan in de pan.

Stap 6

Snijd in de tussentijd ook de rode peper fijn en rasp de gember. Voeg dit toe wanneer de ui glazig ziet. Bak nog ca. 2 minuten mee.

Stap 7

Maak een boemboe door de sambal te mengen met het korianderpoeder, het komijnpoeder, de kurkuma en de uitgeperste tenen knoflook.

Stap 8

Snijd in de tussentijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan.

Stap 9

Voeg vervolgens telkens een flinke hand spinazie toe en wacht tot deze is geslonken voordat je weer een nieuwe hand toevoegt. Doe dit met alle spinazie.

Stap 10

Haal de groenten uit de oven en snijd deze in plakjes van ca. 3 cm breed. Voeg deze toe aan de curry.

Stap 11

Doe de kokosmelk bij de curry en roer de boemboe er doorheen tot het is opgelost tot een egale saus.

Stap 12

Schil de limoen in één lange sliert en leg deze opzij. Snijd de kale limoen doormidden en pers het sap uit boven de curry.

Stap 13

Snijd de sereh in de lengte een paar keer in met een mes.

Stap 14

Maak een pakketje van de sereh, het limoenblad en de limoenschil door het bij elkaar te binden met de sliert van de geschilde limoen.

Stap 15

Leg het pakketje in het midden van de curry en laat het geheel tenminste 1 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.

Stap 16

Haal de deksel van de pan, laat de curry even afkoelen en serveer met een bijgerecht naar wens.

Stap 17

Geniet ervan!