

Gezonde kapsalon
3
Portie(s)
40 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Bereidingstijd
Airfryer
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 644 calorieën per portie
42,3 gr koolhydraten
46,3 gr eiwitten
31,1 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezonde kapsalon?
De kapsalon. Een gezellig plek om het over je vakantieplannen te hebben met de kappert, maar het is ook een welbekende caloriebom uit de snackbar. Een gemiddelde kapsalon bevat al gauw 1200 calorieën en bijna 80 gram vet per portie! Gelukkig heeft Bourgondisch Fit deze verantwoorde versie ontwikkeld met maar 644 calorieën per portie en ruim de helft minder vet. Geknipt voor een brakke zondag dus, deze kapsalon!
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in platte frieten van ca. 1 cm dik.
Stap 2
Spoel de aardappelen af en laat ze ca. 30 minuten weken in koud water.
Stap 3
Snijd in de tussentijd de kippendijen in de lengte in dunne reepjes.
Stap 4
Marineer de kippendijen met de shoarmakruiden en een eetlepel olijfolie.
Stap 5
Maak in de tussentijd de sambal-knoflooksaus door de Griekse Yoghurt te mengen met de sambal, de fijngesneden bieslook en de uitgeperste teentjes knoflook.
Stap 6
Giet de frieten af en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 7
Laat de frieten 10 minuten voorgaren in de airfryer op 120 graden.
Stap 8
Doe de frieten in een schone droge kom en meng dit met een eetlepel arachideolie totdat alle frieten ermee zijn bedekt.
Stap 9
Doe de frieten terug in de airfryer en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en krokant.
Stap 10
Bak in de tussentijd de kippendijreepjes in de koekenpan en snijd de ui, komkommer, tomaat en augurk.
Stap 11
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 12
Haal de frieten uit de airfryer, doe ze in de kom en bestrooi met zout.
Stap 13
Doe de frieten vervolgens in de ovenschaal of het aluminium bakje en bedek met de kippendijen en geraspte kaas.
Stap 14
Doe de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten in ca. 5 minuten.
Stap 15
Haal de ovenschaal uit de oven en maak de kapsalon af door deze te bedekken met ijsbergsla, de fijngesneden tomaat, komkommer, ui, augurk, jalapenopepers en als laatste de sambal knoflooksaus.
Stap 16
Geniet ervan!