Kruidige chili sin carne met rode linzen
Home / Recepten / Diner / Kruidige chili sin carne met rode linzen
Kruidige chili sin carne met rode linzen

Kruidige chili sin carne met rode linzen

Diner
Vegetarisch

8

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 341 calorieën per portie

37,6 gr koolhydraten

21,6 gr eiwitten

12,2 gr vetten

Ingrediënten

- 2 blikjes tomatenblokjes (blikje van 400 gram)
- 1 blikje kidneybonen (ook 400 gram)
- 1 blikje mais (blikje van 340 gram)
- 300 gr rode linzen
- 2 rode paprika's
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 200 gr geraspte kaas (30+)
- 20 gr verse koriander
- 1 limoen
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kaneel
- Chilipoeder (naar eigen smaak van gewenste pittigheid)
- Zout (naar smaak)
- 2 el olijfolie
- 70 gr tomatenpuree
- 200 ml Griekse yoghurt (10% vet)

Benodigdheden

- Hapjespan
- Diepe pan
- Koksmes
- Snijplank
- Knoflookpers
- Vergiet

Hoe maak je chili sin carne?

De vegetarische versie van chili con carne doet helemaal niet onder aan het oorspronkelijke gerecht. De smaken komen heerlijk tot zijn recht door de kruiden en specerijen die het gerecht rijk is. Bovendien bevat een portie van deze versie van Bourgondisch Fit slechts 341 calorieën en dat maakt het een uitstekende uitgave voor je calorieportemonnee!

Tip! Serveer de chili met deze heerlijke huisgemaakte nacho's met gaucamole!

Bereidingswijze

Stap 1

Snij de uien in ringen, de paprika in reepjes en kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2

Verhit de hapjespan met twee eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui glazig (doorzichtig).

Stap 3

Voeg dan ook de paprika toe en bak een paar minuten mee.

Stap 4

Giet de linzen af in het vergiet en laat ook de mais en kidneybonen hierin uitlekken.

Stap 5

Snij de koriander fijn en pers de teentjes knoflook uit.

Stap 6

Voeg, wanneer de paprika bijna gaar is, de tomatenpuree en de knoflook toe aan de pan. Bak dit al roerende nog een minuutje mee.

Stap 7

Voeg dan ook de tomatenblokjes toe en vervolgens ook de uitgelekte linzen, de kidneybonen en de mais.

Stap 8

Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg de specerijen toe. 

Stap 9

Voeg als laatste het sap van de limoen en de gesneden koriander toe.

Let op! Hou hierbij een beetje koriander apart ter garnering.

Stap 10

Proef het geheel en breng op smaak met wat zout en eventueel extra chilipoeder.

Stap 11

Serveer de chili in een kom met een eetlepel Griekse yoghurt, een handje geraspte kaas en garneer met de gesneden koriander.

Stap 12

Geniet ervan!