

Kruidige chili sin carne met rode linzen
8
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 341 calorieën per portie
37,6 gr koolhydraten
21,6 gr eiwitten
12,2 gr vetten
Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je chili sin carne?
De vegetarische versie van chili con carne doet helemaal niet onder aan het oorspronkelijke gerecht. De smaken komen heerlijk tot zijn recht door de kruiden en specerijen die het gerecht rijk is. Bovendien bevat een portie van deze versie van Bourgondisch Fit slechts 341 calorieën en dat maakt het een uitstekende uitgave voor je calorieportemonnee!
Tip! Serveer de chili met deze heerlijke huisgemaakte nacho's met gaucamole!
Bereidingswijze
Stap 1
Snij de uien in ringen, de paprika in reepjes en kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2
Verhit de hapjespan met twee eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui glazig (doorzichtig).
Stap 3
Voeg dan ook de paprika toe en bak een paar minuten mee.
Stap 4
Giet de linzen af in het vergiet en laat ook de mais en kidneybonen hierin uitlekken.
Stap 5
Snij de koriander fijn en pers de teentjes knoflook uit.
Stap 6
Voeg, wanneer de paprika bijna gaar is, de tomatenpuree en de knoflook toe aan de pan. Bak dit al roerende nog een minuutje mee.
Stap 7
Voeg dan ook de tomatenblokjes toe en vervolgens ook de uitgelekte linzen, de kidneybonen en de mais.
Stap 8
Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg de specerijen toe.
Stap 9
Voeg als laatste het sap van de limoen en de gesneden koriander toe.
Let op! Hou hierbij een beetje koriander apart ter garnering.
Stap 10
Proef het geheel en breng op smaak met wat zout en eventueel extra chilipoeder.
Stap 11
Serveer de chili in een kom met een eetlepel Griekse yoghurt, een handje geraspte kaas en garneer met de gesneden koriander.
Stap 12
Geniet ervan!