Malse chicken fajita's (volkoren)
Home / Recepten / Diner / Malse chicken fajita's (volkoren)
Malse chicken fajita's (volkoren)

Malse chicken fajita's (volkoren)

Diner
Carnivoor

8

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 367 calorieën per portie

37,1 gr koolhydraten

25 gr eiwitten

10,3 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 600 gr Kipfilet
- 2 rode paprika's
- 1/2 courgette
- 400 gr Kidneybonen
- 300 gr Maïskorrels
- 10 Zongedroogde tomaten
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Rode peper
- 8 Volkoren wraps
- 250 gr Magere kwark
- 3 el Agavesiroop
- 3 tl Gedroogde oregano
- 1 el Balsamico-azijn
- 3 tl Chilipoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- 2 el Olijfolie
- Zout
- Peper
- Jalapeños (optioneel naar smaak toevoegen)

Benodigdheden

- Grillpan of koekenpan
- Koksmes
- Kom voor marinade
- Kommetje voor de saus
- Snijplank
- Bord
- Bord
- Spatel of vleestang
- Vershoudfolie

Hoe maak je een gezonde fajita voor een Tex-Mex avondje?

De Tex-Mex keuken is misschien wel een van mijn favoriete keukens om het weekend mee af te trappen. Met een koud Mexicaans biertje en genoeg saldo in mijn calorieportemonnee kunnen genieten van een heerlijk malse chicken fajita. Zelfs wanneer je wat minder saldo in je calorieportemonnee te besteden hebt, is het nog steeds zeer goed te doen. Dit recept bevat namelijk maar 367 calorieën per fajita en maar liefst 25 gram eiwitten. Daarmee valt dit gerecht zeker onder de noemer Bourgondisch Fit.

Tip! De kip in dit recept moet een tijdje marineren, dus zorg dat je daar de tijd voor hebt. Dat komt de smaak zeker ten goede!

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de kipfilet in haasjes en marineer met twee eetlepels olijfolie, drie eetlepels agavesiroop, een eetlepel balsamicoazijn, twee theelepels gedroogde oregano, twee theelepels chilipoeder en zout en peper naar smaak.

Stap 2

Dek de marinade kom af met vershoudfolie of aluminiumfolie en zet deze gedurende 2 a 3 uur in de koelkast. Schep de kip tussendoor af en toe om.

Stap 3

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in lange reepjes. Snijd de courgette in kleine kwarten, snipper de ui en snijd de rode peper fijn inclusief de zaadlijsten.

Stap 4

Maak in de tussentijd de saus door de kwark in het kommetje te doen. Roer hier de fijngesneden zongedroogde tomaat, een theelepel komijnpoeder, een theelepel chilipoeder en een theelepel oregano doorheen. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Stap 5

Zet de grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Braad de filethaasjes eventjes aan aan beide kanten en draai het vuur vervolgens lager. Bak de kipfilethaasjes op middelhoog vuur in ca. 6-8 minuten gaar.

Stap 6

Haal de kip met de spatel of vleestang uit de pan en leg deze op het bord te rusten.

Stap 7

Bak in de tussentijd de groenten in de pan, zonder de pan tussendoor af te wassen. Begin met het fruiten van de ui, voeg dan na een minuut de courgette, de paprika en de rode peper toe.

Stap 8

Laat in de tussentijd de kidneybonen en maïskorrels uitlekken.

Stap 9

Draai het vuur laag en voeg de kidneybonen, maïskorrels en kipfilethaasjes toe. Laat het geheel nog ca. 2 minuten opwarmen. 

Stap 10

Verwarm de tortillawraps zoals aangegeven op de verpakking.

Stap 11

Beleg de tortillawraps met het kipmengsel, daarbovenop de kwarksaus en vouw het geheel vervolgens dicht.

Stap 12

Geniet ervan!

Tip! Lekker met wat ijsbergsla voor een extra frisse bite.