Pastaschotel met vegetarische kip
Home / Recepten / Diner / Pastaschotel met vegetarische kip
Pastaschotel met vegetarische kip

Pastaschotel met vegetarische kip

Diner
Vegetarisch

4

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 499 calorieën per portie

36,5 gr koolhydraten

40,4 gr eiwitten

19,2 gr vetten

Ingrediënten

- 200 gr volkoren pasta (bijvoorbeeld macaroni)
- 450 gr bladspinazie
- 250 gr zoete roma/cherry tomaatjes
- 350 gr vegetarische kipstukjes
- 150 gr oude kaas 30+ (geraspt)
- Het sap van een halve citroen
- 3 teentjes knoflook
- Zout
- Peper
- 1 el olijfolie

Benodigheden

- Oven
- Ovenschaal
- Keukenmachine, staafmixer of blender
- Knoflookpers
- Diepe hapjespan of wok
- Rasp
- Vergiet

Hoe maak je een lekkere pastaschotel met vegetarische kip?

Vegetarische kipstukjes zijn tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te verkrijgen en zijn een goed alternatief voor wie geen of minder vlees wil eten. Ze zijn net als kip hoog in eiwitten en dat maakt het een perfect ingrediënt voor een bourgondisch fitte levensstijl. Deze ovenschotel is enorm lekker en ook gezond, want de pesto wordt gemaakt van o.a. spinazie, en de kaas is zoals je gewend bent 30+. Hierdoor bevat een portie slechts 499 calorieën en maar liefst 40,4 gram eiwitten.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.

Stap 2

Kook de volkoren pasta in ruim water gedurende één minuut korter dan aangegeven op de verpakking.

Stap 3

Maak de pesto in de keukenmachine (of met de blender of staafmixer) door de helft van de spinazie te mengen met het sap van de halve citroen, een scheut olijfolie, de uitgeperste knoflook, de helft van de geraspte kaas en zout en peper naar smaak.

Tip! Wil je meer de citroensmaak naar voren laten komen in de pesto? Rasp dan een stukje van de citroenschil en voeg dit toe aan de pesto.

Stap 4

Zet de hapjespan op het vuur met een klein scheutje olijfolie en bak de vegetarische kipstukjes hierin aan op hoog vuur.

Stap 5

Draai het vuur lager en voeg dan ook de overgebleven spinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.

Stap 6

Haal een kopje kookvocht uit de pastapan en voeg dit samen met de pesto toe aan de hapjespan.

Stap 7

Giet de pasta af en voeg ook dit toe aan de hapjespan. 

Stap 8

Roer het geheel goed door en voeg dan ook de gewassen tomaatjes in hun geheel toe.

Stap 9

Verdeel het pastamengsel over de ovenschaal en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.

Stap 10

Bak de ovenschotel ca. 15-20 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 11

Laat ca. 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Stap 12

Geniet ervan!