Patatas bravas van zoete aardappel
Home / Recepten / Diner / Patatas bravas van zoete aardappel
Patatas bravas van zoete aardappel

Patatas bravas van zoete aardappel

Diner
Vegetarisch

1

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 265 calorieën per portie

42,8 gr koolhydraten

10,4 gr eiwitten

3,3 gr vetten

Ingrediënten

- 200 gr Zoete aardappel
- Een takje verse rozemarijn
- 1/2 teen knoflook
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- Olijfolie om in te bakken

Benodigheden

- Koekenpan
- Diepe pan
- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers

Hoe maak je patatas bravas van zoete aardappel?

Patatas bravas is een gerechtje dat eigenlijk niet kan ontbreken wanneer je een avondje tapas op de planning hebt staan. Deze patatas bravas van zoete aardappel zijn een uitstekende bourgondisch fitte keuze. Ze bevatten maar 265 calorieën per portie, waarvan slechts 3,3 gram vet. 

Tip! Lekker om te serveren met een frisse salade, albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus) en een klodder huisgemaakte kwaioli.

Bereidingswijze

Stap 1

Vul de diepe pan met ruim water en leg daar de zoete aardappel met schil in. 

Stap 2

Zet het vuur aan en laat dit ca. 10 minuten op staan. Kook de aardappel niet helemaal gaar, zodat je er vervolgens mooie blokjes van kunt snijden die niet uit elkaar vallen.

Stap 3

Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de zoete aardappel op middelhoog vuur goudbruin.

Stap 4

Hak in de tussentijd de rozemarijn fijn en pers de knoflook uit. Bak dit de laatste minuut mee met de zoete aardappel.

Stap 5

Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Stap 6

Geniet ervan!