Pikante goulash met kabeljauw
Home / Recepten / Diner / Pikante goulash met kabeljauw
Pikante goulash met kabeljauw

Pikante goulash met kabeljauw

Diner
Carnivoor

5

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Hapjespan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 250 calorieën per portie

13,3 gr koolhydraten

27,8 gr eiwitten

8,7 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 650 gr kabeljauw
- 2 gele uien
- 2 tenen knoflook
- 2 grote rode paprika's
- 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
- 70 gr tomatenpuree
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 1 tot 2 theelepels chilipoeder (naar gewenste pittigheid)
- 2 blokjes visbouillon
- 500 ml water
- 250 gr champignons
- 2 el citroensap
- 15 gr verse bladpeterselie
- Zout (naar smaak)
- 2 el traditionele olijfolie
- Optioneel: maïzena (om de saus mee in te dikken)

Benodigdheden

- Braadpan
- Snijplank
- Koksmes

Wat is goulash?

Goulash is een soort Hongaarse stoofpot die gegeten kan worden met allerlei soorten vlees. Deze goulash wordt echter bereid met vis, namelijk kabelauw, en is lekker pikant van smaak. Je kunt het gerecht serveren zoals jij zelf wilt. Eet het bijvoorbeeld als soep met een broodje om te dippen of laat de saus wat indikken met maïzena en serveer met aardappelen, rijst of (volkoren) pasta. 

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de uien en snij de teentjes knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij deze in reepjes. Maak de chapignons schoon met een stukje keukenpapier en snij deze in kwarten.

Stap 2

Zet de pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie en laat warm worden. Fruit dan de uien op laag vuur tot deze glazig zien (doorzichtig).

Stap 3

Zet het vuur wat hoger en voeg dan de paprika en champignons toe. Bak dit een paar minuten mee.

Stap 4

Voeg dan de fijngesneden knoflook en de tomatenpuree toe en bak al roerende nog een minuutje mee.

Stap 5

Zet het vuur lager en voeg dan de gepelde tomaten, de blokjes visbouillon, 500 ml water, de gerookte paprikapoeder, de chilipoeder, het citroensap en zout naar smaak toe. 

Stap 6

Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan en snij in de tussentijd de kabeljauw in grote blokken.

Stap 7

Voeg wanneer de goulash kookt de kabeljauw toe aan de pan en laat deze nog ongeveer 6 minuten doorkoken met de deksel op de pan.

Stap 8

Serveer de goulash als soep of voeg een papje van maïzena en een beetje water toe om de saus te laten indikken. Serveer de goulash dan met bijvoorbeeld rijst of aardappelen.

Stap 9

Garneer de goulash met de gesneden platte peterselie.

Stap 10

Geniet ervan!