

Pikante goulash met kabeljauw
5
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
Hapjespan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 250 calorieën per portie
13,3 gr koolhydraten
27,8 gr eiwitten
8,7 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Wat is goulash?
Goulash is een soort Hongaarse stoofpot die gegeten kan worden met allerlei soorten vlees. Deze goulash wordt echter bereid met vis, namelijk kabelauw, en is lekker pikant van smaak. Je kunt het gerecht serveren zoals jij zelf wilt. Eet het bijvoorbeeld als soep met een broodje om te dippen of laat de saus wat indikken met maïzena en serveer met aardappelen, rijst of (volkoren) pasta.
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de uien en snij de teentjes knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij deze in reepjes. Maak de chapignons schoon met een stukje keukenpapier en snij deze in kwarten.
Stap 2
Zet de pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie en laat warm worden. Fruit dan de uien op laag vuur tot deze glazig zien (doorzichtig).
Stap 3
Zet het vuur wat hoger en voeg dan de paprika en champignons toe. Bak dit een paar minuten mee.
Stap 4
Voeg dan de fijngesneden knoflook en de tomatenpuree toe en bak al roerende nog een minuutje mee.
Stap 5
Zet het vuur lager en voeg dan de gepelde tomaten, de blokjes visbouillon, 500 ml water, de gerookte paprikapoeder, de chilipoeder, het citroensap en zout naar smaak toe.
Stap 6
Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan en snij in de tussentijd de kabeljauw in grote blokken.
Stap 7
Voeg wanneer de goulash kookt de kabeljauw toe aan de pan en laat deze nog ongeveer 6 minuten doorkoken met de deksel op de pan.
Stap 8
Serveer de goulash als soep of voeg een papje van maïzena en een beetje water toe om de saus te laten indikken. Serveer de goulash dan met bijvoorbeeld rijst of aardappelen.
Stap 9
Garneer de goulash met de gesneden platte peterselie.
Stap 10
Geniet ervan!