Pittige broccolisoep (vegan)
Home / Recepten / Diner / Pittige broccolisoep (vegan)
Pittige broccolisoep (vegan)

Pittige broccolisoep (vegan)

Diner
Vegan

4

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 108 calorieën per portie

15 gr koolhydraten

4,9 gr eiwitten

4,5 gr vetten

Ingrediënten

- 600 gr broccoli
- 2 teentjes knoflook teentjes
- Stukje gember (ca. 2-3 cm)
- 200 ml light kokosmelk
- 2 rode pepers
- 2 sjalotten
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 4 limoenbladeren
- Zout
- Peper
- Olijfolie of zonnebloemolie (om in te bakken)

Benodigheden

- Diepe pan
- Snijplank
- Koksmes
- Waterkoker
- Staafmixer
- Knoflookpers

Hoe maak je een lekkere soep van broccoli?

Broccoli is een enorm gezonde groente, maar opzichzelf niet echt bijzonder van smaak. Wanneer je er deze soep van maakt komt de groente echter prachtig tot z'n recht in een smakelijk (licht) pittig geheel! Deze pittige broccolisoep bevat slecht 108 kcal per portie en bevat door de broccoli veel vezels en is het rijk aan vitamines en mineralen. Zo zit er vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium in.

Bereidingswijze

Stap 1

Zet de pan op het vuur met een scheutje olijfolie of zonnebloemolie.

Stap 2

Snijd in de tussentijd de sjalotten, rode peper en de gember fijn.

Stap 3

Verdeel de olie over de pan en voeg vervolgens de fijngesneden sjalotten toe. Fruit deze een paar minuten aan tot ze glazig zien.

Stap 4

Voeg vervolgens ook de peper en de gember toe en bak deze nog ca. 2 minuten mee.

Stap 5

Snijd in de tussentijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes van ca. 1-2 cm dik. Verwijder het onderste gedeelte van de stronk, deze kun je weggooien.

Stap 6

Voeg dan ook de teentjes knoflook toe aan de pan en bak deze kort mee.

Stap 7

Zet de waterkoker aan en breng het water aan de kook.

Stap 8

Voeg dan de broccoliroosjes en de plakjes van de stam toe en bak deze kort mee.

Stap 9

Verkruimel de blokjes bouillon in de pan en giet vervolgens het water uit de waterkoker in de pan.

Stap 10

Roer het geheel goed door tot de bouillonblokjes zijn opgelost.

Stap 11

Breng de soep aan de kook, voeg de limoenbladeren toe en laat vervolgens met de deksel op de pan gedurende ca. 20 minuten koken. Wanneer je met een vork door de broccoli heen kunt prikken is deze gaar.

Stap 12

Vis met een lepel de limoenbladeren uit de soep en gooi deze weg.

Stap 13

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.

Stap 14

Roer de kokosmelk door de soep, breng het geheel eventueel nog op smaak met zout en/of peper en zorg dat de soep warm genoeg is om te serveren.

Stap 15

Eet smakelijk!