

Romige herfstpasta met champignons en pecannoot
6
Portie(s)
20 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 381 calorieën per portie
57,3 gr koolhydraten
17,9 gr eiwitten
9,1 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een pastasaus met Griekse Yoghurt?
Wanneer ik sauzen maak, gebruik ik graag Griekse yoghurt als gezonder alternatief. Of het dient om mayonaise of kookroom mee te vervangen. Je kunt het eigenlijk overal wel voor gebruiken. Het fijne aan Griekse yoghurt met 10% vet is dat het niet gaat schiften wanneer je het opwarmt. Dat maakt het uitstekend geschikt als hoofdbestandsdeel voor de saus bij deze herfstpasta. Geniet ervan!
Bereidingswijze
Stap 1
Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Stap 2
Snipper de sjalot, zet de pan op het vuur met de olijfolie en fruit de sjalot aan tot deze glazig ziet.
Stap 3
Zet een waterkoker op en giet dit in de diepe pan met de spaghetti. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Doe de gesneden champignons erbij in de hapjespan en bak op hoog vuur mee.
Stap 5
Voeg na drie minuten ook de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze nog ca. 2 minuten mee.
Stap 6
Laat in de tussentijd de doperwten uitlekken in het vergiet.
Stap 7
Draai het vuur laag en voeg de doperwten toe aan de hapjespan.
Stap 8
Snijd de platte peterselie fijn en voeg deze toe aan de hapjespan samen met de Griekse yoghurt.
Stap 9
Verwarm de Griekse yoghurt mee en breng de saus op smaak met peper en zout.
Stap 10
Giet de spaghetti af en verdeel deze over de borden.
Stap 11
Verdeel dan de saus over de spaghetti.
Stap 12
Verkruimel de pecannoten en verdeel deze over de borden.
Stap 13
Maak het geheel af met wat blaadjes rucola ter garnering.
Stap 14
Geniet ervan!