Tagliatelle met rode pestosaus en gerookte zalm
Home / Recepten / Diner / Tagliatelle met rode pestosaus en gerookte zalm
Tagliatelle met rode pestosaus en gerookte zalm

Tagliatelle met rode pestosaus en gerookte zalm

Diner
Carnivoor

4

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

7 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 391 calorieën per portie

32,9 gr koolhydraten

21,4 gr eiwitten

18 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 250 gr volkoren tagliatelle
- 200 gr gerookte zalm
- 200 gr gegrilde paprika (pot)
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 100 gr zwarte olijven (zonder pit)
- 400 gr zoete romatomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 20 gr verse basilicum (ongeveer een heel plantje)
- 25 gr pijnboompitten
- 25 gr Parmezaanse kaas

Benodigdheden

- Blender of keukenmachine
- Diepe pastapan
- Koksmes
- Snijplank
- Koekenpan

Hoe maak je rode pesto zonder olijfolie?

'Nee' zeggen tegen een huisgemaakte verse pesto is als spugen in het gezicht van de ware bourgondiër. Toch is pesto over het algemeen redelijk vet omdat het wordt gemaakt met olijfolie. Het zijn dan wel de gezonde onverzadigde vetten, die helpen om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, maar soms wil je gewoon wat vet wegbezuinigen uit je calorieportemonnee. Deze rode pestosaus wordt gemaakt zonder olijfolie en is daarom een stuk minder vet, maar nog steeds enorm smaakvol. De gerookte zalm geeft het gerecht de gezonde vetten die het verdient. Geniet ervan!

Bereidingswijze

Stap 1

Zet de koekenpan zonder olie op het vuur en rooster de pijnboompitten.

Stap 2

Kook de tagliatelle in ruim water in de diepe pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Maak de pestosaus door de zongedroogde tomaten, de helft van de romatomaatjes, de knoflook, het sap van de halve citroen, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes te pureren in de blender. Breng op smaak met een flinke snuf versgemalen peper en wat zout.

Stap 4

Snijd de zwarte olijven door de helft, de overgebleven romatomaatjes in kwarten en de gerookte zalm in kleine vierkante snippers.

Stap 5

Giet de tagliatelle af en doe deze licht vochtig terug in de pan.

Stap 6

Voeg de pestosaus en de rest van de ingrediënten toe aan de pan en roer het geheel goed door.

Stap 7

Serveer de pasta warm en garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Stap 8

Geniet ervan!