Thaise beef salade met mango en verse munt
Home / Recepten / Diner / Thaise beef salade met mango en verse munt
Thaise beef salade met mango en verse munt

Thaise beef salade met mango en verse munt

Diner
Carnivoor

4

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Grillpan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 245 calorieën per portie

29,3 gr koolhydraten

25 gr eiwitten

2,6 gr vetten

Ingrediënten

- 350 gr kogelbiefstuk
- 125 gr gemengde sla
- 20 gr basilicum
- 20 gr verse munt
- 20 gr verse koriander
- 1 rode ui
- 1 rode puntpaprika
- 400 gr cherrytomaten
- 2 kleine mango's (ca. 400 gr)
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 el erythritol
- 1 el vissaus
- 3 el sojasaus
- Zout & peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Snijplank
- Koksmes
- Knoflookpers
- Rasp
- Grillpan
- Saladekom
- Dunschiller

Hoe maak je een Thaise beef salade?

Deze heerlijke Thaise beef salade is niet alleen laag in calorieën, maar ook nog eens hoog in eiwitten. Dat maakt dit gerecht enorm geschikt voor wanneer je wilt afvallen, maar ook voor wanneer je gewoon zin hebt in een hele lekkere salade. Geniet van heerlijk eten én van je lijf: dat is Bourgondisch Fit!

Bereidingswijze

Stap 1

Dep de biefstuk droog met een stukje keukenpapier (of toiletpapier).

Stap 3

Maak de salade op door de gemengde salade te mengen met de fijngesneden basilicum, munt en koriander.

Stap 3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika. Snij de peper fijn en de paprika in reepjes.

Stap 4

Snipper de ui, schil de mango en snij deze in blokjes, was de cherrytomaten en snij deze in partjes.

Stap 5

Schil de komkommer en snij er in de lengte dunne plakjes van met de dunschiller.

Stap 6

Laat de grillpan heet worden op het vuur en bak vervolgens, zonder boter of olie te gebruiken, de biefstukken ca. 2,5 minuut per kant.

Stap 7

Maak in de tussentijd de dressing door de limoen te raspen, het sap uit te persen en dit te mengen met een uitgeperste teen knoflook, de sojasaus, de vissaus en de erythritol.

Stap 8

Laat de biefstuk buiten de pan 5 minuten rusten en bestrooi met zout en peper.

Stap 9

Snij de biefstuk in blokjes en meng deze met de dressing.

Stap 10

Hussel de ingrediënten door elkaar in de saladekom.

Tip! Je kunt er ook voor kiezen om de salade op te maken op borden. Werk dan van groot naar klein met de ingrediënten: begin met de salade, maar eindig met de biefstuk en dressing bovenop.

Stap 11

Geniet ervan!