

Turkse Pizza's (volkoren)
10
Portie(s)
55 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 293 calorieën per portie
39,2 gr koolhydraten
14,2 gr eiwitten
7,5 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezonde Turkse pizza?
Als je op zondag wakker wordt met een kater van de avond ervoor, wil je nog wel eens zin hebben in wat vetter voedsel. Deze Turkse pizza's zijn met 7,5 gram vet per stuk absoluut niet vet, maar ze zijn precies wat je dan nodig hebt!
Bereidingswijze
Stap 1
Meng het tarwemeel in de beslagkom met de magere melk, het water, een eetlepel olijfolie, het zakje gist en een snufje zout en kneed er in ca. 10 minuten een stevige deegbal van.
Stap 2
Maak de theedoek vochtig en dek vervolgens de beslagkom ermee af. Laat het deeg op kamertemperatuur ca. 45 minuten rijzen.
Stap 3
Maak in de tussentijd de saus door een tomaat, de paprika, de rode peper, een rode ui en de helft van de peterselie in de blender fijn te malen.
Stap 4
Meng in de andere beslagkom het gehakt met een eetlepel olijfolie, tomatenpuree, het paprikapoeder en zout en peper.
Stap 5
Voeg het mengsel uit de blender samen met het gehaktmengsel in de beslagkom en roer goed door.
Stap 6
Verwijder de theedoek van de beslagkom met het pizzadeeg en verdeel het deeg in 10 gelijke bollen. Leg de theedoek over de bollen en ga verder met het maken van de pizzatopping.
Stap 7
Snij de komkommer, twee tomaten, een rode ui, de jalapeño pepers, de teentjes knoflook en de peterselie fijn. Meng dit met de ijsbergsla en de magere yoghurt. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
Stap 8
Bestuif een schoon werkoppervlak met bloem en rol de bollen met de deegroller (of wijnfles) uit tot een dunne ronde pizza ter grootte van de koekenpan.
Stap 9
Zet de koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en laat deze warm worden.
Stap 10
Wanneer de pan warm is, kun je de eerste pizza gaan bakken. Leg de uitgerolde pizza in de pan en besmeer deze vervolgens met de gehaktsaus. Bak de pizza in 5-7 minuten met de deksel op de pan.
Stap 11
Herhaal stap 10 tot alle pizza's zijn opgebakken. Je kunt de gebakken pizza's warmhouden in de oven op ca. 60 graden celcius, of natuurlijk direct opeten.
Stap 12
Beleg de pizza's met de topping en rol ze op.
Stap 13
Geniet ervan!