Vistaco's
Home / Recepten / Diner / Vistaco's
Vistaco's

Vistaco's

Diner
Carnivoor

8

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

6 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 229 calorieën per portie

27,7 gr koolhydraten

15,3 gr eiwitten

5,4 gr vetten

Ingrediënten

- 500 gr witvis (tilapia, pangasius of kabeljauw)
- 8 (volkoren) tortillas
- 50 gr Bloem
- 1 limoen
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 150 gr rode kool (rauw)
- 150 gr maïskorrels
- 1 teen knoflook
- 10 gr verse koriander
- 1 el olijfolie
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- Komijnpoeder
- Chilipoeder

Benodigheden

- Koekenpan
- Koksmes
- Snijplank
- Grote kom
- Knoflookpers
- Bord
- Bakpapier
- Rasp
- Kwastje

Hoe maak je gezonde vistaco's?

Het mooie van tortilla's is dat je er zo veel kanten mee op kunt, burrito's, fajita's, crunchwraps, maar je kunt er bijvoorbeeld ook deze heerlijke vistaco's mee maken. Een erg gezonde maaltijd met goede vettten, vezels en eiwitten, die bovenal nog eens enorm smaakvol is ook. Lekker om te serveren met deze Mexicaanse tomatensalsa en deze avocado-mangosalsa. Enjoy!

Bereidingswijze

Stap 1

Dep de vis droog met een stukje keukenpapier of toiletpapier.

Stap 2

Maak een marinade van paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, een eetlepel olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en de geraspte schil van een halve limoen.

Stap 3

Haal de vis door de marinade en laat dit maximaal 15 minuten intrekken.

Stap 4

Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes, de rode kool in lange slierten, snipper de rode ui, hak de verse koriander fijn en voeg samen in de kom.

Stap 5

Pers het sap van de limoen erbij in de kom, roer het geheel goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Stap 6

Verdeel de bloem over een plat bord en haal de vis er doorheen, zodat beide kanten ermee zijn bedekt.

Stap 7

Zet de pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie.

Stap 8

Leg een stuk bakpapier in de pan en doe hier nog een beetje olijfolie bovenop.

Stap 9

Verspreid de olijfolie over het bakpapier met een kwastje en leg vervolgens de vis op het bakpapier in de pan.

Stap 10

Bak de vis in 3-6 minuten gaar. Draai de vis halverwege één keer om.

Stap 11

Verwarm de tortilla's in de tussentijd volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 12

Zet de ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco samenstellen.

Tip! Lekker om te serveren met deze Mexicaanse tomatensalsa en deze avocado-mangosalsa.

Stap 13

Geniet ervan!