Kwaioli: aioli op basis van kwark
Home / Recepten / Dips & Sauzen / Kwaioli: aioli op basis van kwark
Kwaioli: aioli op basis van kwark

Kwaioli: aioli op basis van kwark

Dips & Sauzen
Vegetarisch

4

Portie(s)

0 minuten

Voorbereiding

2 minuten

Bereidingstijd

Roeren

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 38 calorieën per portie

2,4 gr koolhydraten

1 gr eiwitten

2,6 gr vetten

Ingrediënten

- 2 el Yoghurtmayonaise
- 2 el Magere kwark
- 1/4 citroen
- 1 teen knoflook
- Zout
- Peper

Benodigheden

- Kommetje
- Lepeltje
- Knoflookpers

Hoe maak je een gezonde versie van ailoli?

Aioli is een heerlijke saus die perfect past bij een avondje tapas. Of je het nu eet op een broodje of serveert bij patatas bravas, het is altijd een smaakmaker. Het nadeel van ailoli is ten eerste dat je er van uit je mond gaat stinken (jammer dan, als je het samen eet heb je er geen last van) en ten tweede dat het erg vet is. Het bevat namelijk ruim 17 gram vet per eetlepel! Deze kwaioli is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt op basis van kwark en heeft daardoor slechts 2,6 gram vet per eetlepel. 

Bereidingswijze

Stap 1

Roer de yoghurt mayonaise en de magere kwark in het kommetje door elkaar.

Stap 2

Pers de knoflook uit en knijp het sap uit de citroen.

Stap 3

Roer het geheel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Geniet ervan!